2de Zwalmse Nachtloop op zaterdag 22 april

Op zaterdag 22 april organiseert de gemeente Zwalm zijn 2de Nachtloop. “Het is een evenement waarbij de nadruk ligt op de ervaring van het lopen bij duisternis”, zegt schepen van sport Peter Van Den Haute (N-VA), ”Start en aankomst zijn deze keer aan de kerk van Dikkele. Van hieruit vertrekken twee lussen: één van 4,6km en één van net iets meer dan 10km. Beide lussen overlappen niet maar sluiten bij elkaar aan en kunnen dus worden gecombineerd tot een afstand van 15km. Dit maakt onze Nachtloop zowel voor de geoefende als beginnende loper aantrekkelijk. Geen competitie of ranking maar loopplezier langs verharde en onverharde wegen, alleen of samen met vrienden of familie.”

Vooraf inschrijven kan tot en met dinsdag 18 april via de webshop:www.zwalm.be/webshop

en kost € 3.  Je kan ook ter plaatse inschrijven voor € 5.  Jongeren onder de 12 jaar kunnen gratis deelnemen. Een looplamp en fluohesje zijn verplicht.

“Voor de voorinschrijvers voorziet de sportdienst net als vorig jaar een leuke verrassing,” aldus nog Van Den Haute, “en volgens de voorspellingen wordt het volgende week zaterdag zonnig met temperaturen tot 17°. Heerlijk loopweer m.a.w.”