Feest in de Spiegeltent van 18 tot 29 mei

Tal van Ninoofse verenigingen en stadsdiensten zetten van 18 t.e.m. 29 mei 20 activiteiten op poten in de spiegeltent aan het stadspark.

De derde editie van ‘Feest in de Spiegeltent’ vindt plaats in het stadspark, dichtbij voetgangersbrug ‘t Oeversteksken. Van donderdag 18 mei tot maandag 29 mei kan je er twaalf dagen lang terecht voor jazz, dans, optredens, goeie gesprekken, spelletjes en een flinke dosis sfeer.

Zestien verschillende stadsdiensten en verenigingen zagen in de spiegeltent een gedroomd decor voor hun activiteit. De dienst cultuur en evenementen van de stad Ninove zorgt voor de nodige ondersteuning om dit feest in goede banen te leiden.

Van optredens over spelletjes, van quiz over talentjacht, van jong tot oud

Openen doet ‘Feest in de Spiegeltent’ met een optreden van de Big Band 9600 en crooner Jimmy Colman. Ook het slotconcert van Bram Weijters’ Crazy Men belooft een gezellige jazz-avond.

De academie Muziek, Woord en Dans brengt met hun ‘JazzPopRock’ een mooie aanvulling op dit laatste. Als je na de Lentedrink van het stadsbestuur nog uit wil, heb je geluk. Yah Tararah gaat die avond met z’n ‘Gaas, Gaas, Balkanparty’ het dak van de tent blazen.

De Gezonghen Mes nodigt elke ervaren of beginnende muzikant uit om samen te komen jammen. Liedjes van Rufiin De Decker en andere volkse nummers kan je samen zingen aan De Lange Zangtafel van Muziekmozaïek.

De talentenjacht Open Mic van CC De Plomblom zet diverse nieuwe artiesten op de planken, waar jij jouw favoriet tot publiekswinnaar mag kronen.

Wie zin heeft in een sfeervolle themafuif zit drie keer goed. Ninofmedia gaat nostalgisch met haar ‘50-70-80’s Hits’. De Lions Club gaat voor de roerende jaren ‘20 met hun ‘The Great Gatsby Party’.

De Foesjelieers gaan ook voluit met hun ‘Ballroom Night’ en strikten Bram & Lennert als gastheren.

Dansclub De Salvandy leert je de basis discoswing en geeft je ‘s avonds de kans om je nieuwe passen te testen bij dansorkest De Doorbrekers.

NEOS NINOVE gooit het over een heel andere boeg en brengt met hun demo en workshop Line dance het Wilde Westen naar de tent.

Wie zeker weet dat z’n algemene kennis op punt staat, kan zich – per ploeg van 4 – inschrijven voor de Spiegeltentquiz van café Ragtime.

Kamal Kharmach werd gestrikt door UNIZO Ninove en brengt met ‘Een stand van zaken’ op humoristische wijze een lezing over de valkuilen bij het ondernemen.

De jongsten worden vermaakt met de ontspannende spelletjesnamiddag van jeugdraad VOESJ en het kinderconcert ‘Ik en den Theo’ georganiseerd door fanfare Yah Tararah.

Liefhebbers van een pakkend verhaal kunnen terecht bij de Levende Bibliotheek van Avansa. Je reserveert een levend boek en gaat in gesprek met iemand met een uniek verhaal.

Op de ‘Dialoogavond: Durf te vragen’ geven vertegenwoordigers van Ninoofse geloofsgemeenschapen antwoord op de vragen die je misschien nooit zou durven stellen Je kan op voorhand online zelf anoniem een vraag insturen.

Praktische informatie

De meeste organisatoren zorgen dat je ter plekke je dorst kan lessen en de honger kan stillen.

Veel activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Soms moet je inschrijven of tickets kopen.

Alle info vind je op www.ninove.be/feest-in-de-spiegeltent en in de programmaboekjes die binnenkort beschikbaar zijn.

Programma

do 18 mei  –  20u: Big Band 9600 (stad Ninove)
vr 19  mei – 17u: The Great Gatsby Party (Lions Club)
za 20 mei – 20u: 60-70-80’s Hits (Ninofmedia)
zo 21 mei – 13u: De Gezonghen Mes
zo 21 mei – 16u: De Lange Zangtafel  (Muziekmozaïek)
ma 22 mei– 19.30u: Kamal Kharmach: ‘Een stand van zaken’ (UNIZO)
di 23 mei –  20u: Spiegeltentquiz (Café Ragtime)
wo 24 mei – 14u: Wij spelen VOESJ in de tent (jeugdraad Voesj)
wo 24 mei – 20u: Dialoogavond: Durf te vragen! (stad Ninove)
do 25 mei – 14u: Linedance demo en workshop (NEOS NINOVE)
do 25 mei – 20u: Open Mic (CC De Plomblom)
vr 26 mei – 19.30u: Ballroom Night – Bram & Lennert (De Foesjelieers)
za 27 mei – 15u: Open dansinitiatie (dansclub De Salvandy)
za 27 mei – 19u: Dansavond met De Doorbrekers  (dansclub De Salvandy)
zo 28 mei – 11u: Lentedrink (stad Ninove)
zo 28 mei – 16u: Ik en den Theo (Yah Tarara)
zo 28 mei – 19u: Gaas Gaas, Balkanparty (Yah Tararah)
ma 29 mei – 14.30u: Levende Bibliotheek (Avansa)
ma 29 mei – 17.30u: JazzPopRock  (Academie MWD)
ma 29 mei – 20.30u: Bram Weijters’ Crazy men (stad Ninove)