23 april 2023 wordt een BEESTIGE zondag.

Erfgoeddag is sinds jaren een vertrouwd hoogtepunt in de lente voor de vele erfgoedliefhebbers. Vele organisaties organiseren op deze dag allerlei activiteiten om hun werking en hun mateloos engagement om hun passie te tonen. Elk jaar is er een specifiek thema waarrond gewerkt wordt.

Dit jaar is het thema ‘BEESTIG’! En dat bleek voor vele erfgoedspelers een schot in de roos. In gans Vlaanderen zijn honderden activiteiten gepland, waarvan 25 in de Vlaamse Ardennen! Een mooi aanbod waar we fier mogen op zijn.

Het wordt een dag vol gratis activiteiten voor jong en oud. Hier en daar, zoals o.a. in Hemelveerdegem, krijg je zelfs levend beestig erfgoed te zien. Er zijn ook wandelingen, tentoonstellingen, lezingen, markten en nog veel meer.

Van vleermuis, schaak, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Het moge duidelijk zijn dat het thema van Erfgoeddag 2023 ‘Beestig!’ is.

Ga zeker eens kijken op de website van Erfgoed Vlaamse Ardennen, voor een samenvatting van alle activiteiten in deze regio:

https://www.erfgoedvlaamseardennen.be/erfgoeddag2023

Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen ga je best eens kijken naar:

https://erfgoeddag.be/

Tijdens de Erfgoedweek, tussen 17 en 28 april 2023, zijn er ook tal van activiteiten die specifiek gericht zijn op scholen. Er zijn ‘klasbakken’ die komen vertellen in de klassen over hun passie, maar er zijn ook schoolbezoeken mogelijk bij erfgoedorganisaties.

Op woensdag 29 april 2023 kwamen te Kruisem Erfgoeddagorganisatoren uit gans de Vlaamse Ardennen samen om het regionale aanbod voor Erfgoeddag BEESTIG in de kijker te zetten.