Gsm’en achter het stuur blijft een groot probleem

Geraardsbergen/Lierde. Op donderdag 20 april hield de verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde een actie ‘zwaar vervoer’. Ondanks de hoge boetes lieten 10 bestuurders zich verleiden tot het gebruik van hun gsm achter het stuur. ‘Zeven bestuurder kregen een onmiddellijke inning. Voor de overige drie chauffeurs liep de boete nog verder op: respectievelijk voor het niet-dragen van de gordel, rijden met een verlopen keuringsbewijs én rijden met een verlopen medische schifting’, aldus de politie.

Ook de ladingzekering bij veel chauffeurs vormde een probleem. Ladingzekering zorgt ervoor dat de lading van een vrachtwagen op een veilige en stabiele manier wordt vastgezet. Dat is belangrijk om de veiligheid op de weg te garanderen. In totaal werden 4 onmiddellijke inningen en 2 processen-verbaal opgemaakt voor inbreuken op de ladingzekering.

In totaal werden daarnaast nog zeven onmiddellijke inningen en drie proces-verbalen opgesteld.

Julien Borremans