Eerste knelpunten fietstocht te Oosterzele

op 6 mei

Fietsersbond Oosterzele richt een knelpunten fietstocht te Oosterzele in.

Welke doorgaat op 6 mei 2023. Het startpunt is aan café Sekuurne, Balegemstraat 14, Balegem. De start is van 10u tot 14u. We organiseren dit om de verschillende knelpunten in Oosterzele onder de aandacht te  brengen bij het brede publiek. Voor meer info of het doorgeven van fietsknelpunten contacteer oosterzele@fietsersbond.be

Fietsersbond afdeling Oosterzele organiseert deze tocht om de deelnemers kennis te laten maken met de fiets(on)vriendelijkheid van de wegen in onze gemeente. Zowel recent mooi aangelegde fietspaden als gevaarlijke knelpunten zijn in het parcours opgenomen. Door hun deelname aan de fietstocht maken de deelnemers ook een statement naar de wegbeheerders
(gemeente en gewest) dat zij de Oosterzeelse wegen nog veel fietsvriendelijker willen.

De deelnemers hebben de keuze tussen de volledige route van ± 30 km en een ingekorte versie van
± 22 km. Groepen met weinig ervaring en zeer jonge kinderen wordt aangeraden de ingekorte route
te kiezen.

Het oorspronkelijke parcours van de 30 km moest aangepast worden omdat de politie negatief adviseerde aangezien de oversteek van de N42 ter hoogte van de Gijzenzelestraat erin was opgenomen. Deze oversteek was heel bewust in het parcours opgenomen omdat het de bedoeling is dat de fietsers zien dat er nog heel wat werk is aan de Oosterzeelse wegen om
ze fietsveiliger te maken. Door hun negatief advies zet de politie het standpunt van FBO kracht bij: deze oversteek moet prioritair aangepakt worden.

Deelnemen is gratis. Een vrijwillige bijdrage ondersteunt de plaatselijke werking.
Inschrijven bij voorkeur via het inschrijvingsformulier op de website:
https://www.fietsersbondoosterzele.be