Het nieuwe tankstation van Gabriëls aan N42 in Zottegem werd officieel geopend: “Ultrasnel elektrisch laden aan betaalbare prijzen”

Donderdag werd het nieuwe zogenaamde ‘Fast Charging’ tankstation van Gabriëls aan de N42 in Zottegem officieel geopend. Naast ultrasnel elektrisch laden kan je er ook de klassieke brandstoffen tanken en CNG.

“Zottegem zet volop in op groene mobiliteit en is blij dat energieleverancier Gabriels is ingegaan op onze vraag om een unieke full energy hub te installeren, een station waar ook CNG beschikbaar is en snel elektrisch
laden mogelijk is”, zegt Leen Goossens, schepen van Leefmilieu (CD&V).  “Hiermee is Zottegem een van de eerste steden in de regio om dergelijke faciliteiten te voorzien. De ligging aan de N42 is ideaal. Dit zorgt ervoor dat er veel mensen terecht zullen kunnen.”

“Het vernieuwde station beschikt over 2 watergekoelde DC-laadpalen van 300 kW met elk 2 connectoren”, zegt Ignace Gabriëls, een van de Gabriëls-bedrijfsleiders. “Aan elke paal kunnen dus 2 auto’s tegelijk laden, goed voor 4 fast charging laadpunten. Er zijn al voorzieningen getroffen om in de toekomst, als de vraag toeneemt, de capaciteit verder uit te breiden. De palen staan onder een verlichte luifel wat het aangenaam en veilig maakt om te laden. Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan de oplaadttijd variëren van 20 tot 30 minuten. De prijs is bijzonder interessant, zeker in vergelijking met de laadstations langs de snelweg: sinds 1 april 2023 betaal je met de Gabriëls laadpas € 0,59 (incl. btw) per kWh of ongeveer € 25 voor een volle laadbeurt. Daarmee bevestigt  we onze reputatie als prijsbreker. Het is voor ons een bewuste strategie om klanten die elektrisch rijden hun wagen snel te laten opladen tegen betaalbare prijzen. In heel Vlaanderen. Onze stations liggen niet langs de snelweg, maar wel op plaatsen waar mensen wonen en werken. De gronden zijn onze eigendom. We moeten dus geen huur of concessie betalen waardoor we interessantere tarieven kunnen aanbieden voor laden én klassiek tanken. Het station van Zottegem, langs de N42, is daar een goed voorbeeld van. Omdat we ook investeren in zonnepanelen op de luifels kunnen we de kosten voor laden extra onder controle houden. En hernieuwbare energie is natuurlijk altijd beter voor het milieu.”