Zottegem: voorstelling nieuw stadionproject tijdens infoavond

Zo goed als een jaar geleden werd de grote trom geslagen voor de presentatie – op 6 mei tijdens een infoavond in de zaal Bevegemse Vijvers – van de concrete plannen die het stadsbestuur (toen) had voor de vernieuwing van de site van het voormalige sportstadion in Bevegem. Daarbij spraken burgemeester Evelien De Both en schepen van sport Brecht Cassiman ook de verwachting uit dat tegen het einde van vorig jaar de eerste spade in de grond zou kunnen gestoken worden. Intussen is echter genoegzaam geweten dat het anders is gelopen.

Die plannen weekten trouwens veel buurtprotest los en vooral de komst van Bowling Stones (20 bowlingbanen, restaurant, 250 m² buitenterras, speelhal van 1.000 m²) bleek een bron van ergernis, in die mate zelfs dat bij de deputatie van de provincie beroep werd aangetekend om de omgevingsvergunning die het stadsbestuur inmiddels aan zichzelf had afgeleverd, aan te vechten. Gevolg hiervan was onder meer dat Bowling Stones eind van de voorbije maand januari liet weten dat het, uit vrees voor een lange juridische strijd, als mede-investeerder afhaakte. In een (pers)bericht dat nu vanuit de stad verspreid werd, is weliswaar sprake van “enkele partners” die zich uit het project terugtrokken. Op onze vraag aan schepen Cassiman wie daarmee nog bedoeld wordt, moesten wij het echter stellen met “Dat zal allemaal duidelijk worden tijdens de infoavond” als antwoord.

Het stadsbestuur ging immers intussen samen met het studie- en architectenbureau Callewaert-Creupelant uit Kortrijk opnieuw rond de tekentafel zitten en de nieuwe plannen – zonder bowling dus – die daarbij voor de vernieuwing van de stadionsite zijn ontwikkeld, zullen tijdens een infoavond op dinsdag 2 mei tussen 18u30 en 21u30 ditmaal in het Administratief Centrum Sanitary (op de vierde verdieping, Lichtstraat) voorgesteld en kunnen ingekeken worden. Aan geïnteresseerden wordt wel gevraagd via zottegem.be/infoavond-stadionproject vooraf in te schrijven. Het is de bedoeling nog dit jaar met de verwezenlijking ervan te kunnen starten.