Op zaterdag 9 oktober 2021 deden de 8-jarigen van de H.-Hartafdeling samen met het gemeenschapsonderwijs Bevegem hun Eerste Communie

Acht eerstecommunievieringen in Zottegem

Nadat de eerstecommunie- en vormselvieringen ingevolge de coronapandemie in 2020 en 2021 telkens pas eind september en in oktober konden doorgaan in plaats van in de lente, kunnen deze vieringen – zoals ook al vorig jaar en zoals de traditie het wil – nu opnieuw in de periode tussen Pasen en Pinksteren plaatsvinden. In totaal zijn er in de komende weken in Zottegem acht eerstecommunie- en vier vormselvieringen.

Deze uitgebreide reeks wordt op maandag 1 mei ingezet met twee eerstecommunievieringen. Dit is het geval om 9 uur in de kerk van Strijpen waar in een gezamenlijke viering zowel de kinderen van de Sint-Andreasschool Strijpen als die van ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove voor het eerst ter communie zullen gaan. Om 14u30 zullen de jongens en meisjes van de plaatselijke basisschool Het Leeuwke dit doen in de kerk van Leeuwergem.

De overige (zes) eerstecommunievieringen zijn als volgt geschikt:

  • op zaterdag 6 mei: om 15 uur in de kerk van Bevegem voor de kinderen van de Vrije Basisschool Grotenberge.
  • op zondag 7 mei: om 9 uur in de kerk van Erwetegem voor de kinderen van basisschool De Smidse Erwetegem.
  • op donderdag 18 mei (O.-L.-Heer Hemelvaartsdag): om 9u30 in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove voor de kinderen van basisschool De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove.
  • op zondag 21 mei: om 10u30 in de dekenale kerk van Zottegem-centrum voor de kinderen van het Sint-Barbaracollege (Trapstraat), basisschool Koninklijk Atheneum (Meerlaan) en basisschool De Kleine Planeet (Wolvenstraat).
  • op zaterdag 27 mei: (daags vóór Pinksteren): om 15 uur in de kerk van Velzeke voor de kinderen van basisscholen De Linde en De Vlinder Velzeke; om 16u30 in de kerk van Bevegem voor de kinderen van het Sint-Barbaracollege Bevegem en basisschool GO!-Lyceumstraat.

Voor de kinderen van de BLO-Bernadetteschool is er dit jaar geen eerstecommunieviering. De vormselvieringen vinden alle vier plaats in de periode van zaterdag 13 tot donderdag 18 mei. Hierover meer in een volgend NUUS-bericht.