N-VA Oosterzele wil via Jeugdmonitor Oosterzeelse tieners een stem geven

N-VA Oosterzele vraagt de gemeente om gebruik te maken van de Jeugdmonitor. De Jeugdmonitor is een online bevragingstool die de Vlaamse overheid ter beschikking stelt van alle Vlaamse steden en gemeenten. Met de tool kunnen steden en gemeenten kinderen en tieners vanaf het derde leerjaar tot en met het tweede middelbaar bevragen over hoe zij het leven en wonen in hun buurt ervaren. “Door hen meer te betrekken, te luisteren en jongeren een stem te geven, kan een gemeentebestuur het beleid daar ook beter op afstemmen.”

Uit onderzoek blijkt het mentale welzijn van kinderen en jongeren onder druk te staan en ook de vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren is veranderd. Om hen meer te betrekken en ook te luisteren naar hun noden, kunnen steden en gemeenten gebruik maken van de Jeugdmonitor. De Jeugdmonitor is een handig instrument om een concrete bevraging op te zetten en te luisteren naar wat er leeft bij de Oosterzeelse kinderen en jongeren. De Jeugdmonitor is opgebouwd rond drie thema’s: vrijetijdsbesteding, welzijn en school.