Problemen met vrachtwagens op omleidingswegen blijven in Opbrakel

Bij de wegenwerken voor de Ronsesestraat blijven de problemen aanslepen met vrachtwagens op de omleidingswegen. De omleidingswegen zijn toegankelijk tot 3,5 ton  in Opbrakel maar geregeld zien buurtbewoners vrachtwagens ongewenst door hun straten rijden. Op de laatste gemeenteraad stelde VB-raadslid Veronique Lenvain hier een vraag over. “Problemen met vrachtwagens blijven aanslepen ondanks de duidelijke signalisatie. Tot 4x toe worden die genegeerd en rijden de vrachtwagens door richting de St.-Martensstraat in Opbrakel. Nogmaals vraag ik zoals in de voorbije gemeenteraad om maatregelen te treffen!”

De bevoegde schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman zegt dat de signalisatie tot ver buiten Brakel in orde is volgens de normen. Het zijn de vrachtwagenbestuurders die de omleiding gewoon negeren. Er werd gevraagd dat de politie nauwer toekijkt bij de opvolging van dit probleem.