De Bron Zottegem houdt zwerfvuilactie in de Leliewijk

Gisteren vrijdag 5 mei werd vanuit het Lokaal Dienstencentrum De Bron aan de Marie Popelinstraat een zwerfvuilactie georganiseerd in de nieuwe Zottegemse wijk Lelie.

Het LDC De Bron bevindt zich overigens in het hart van de wijk en streeft op diverse vlakken een goede samenwerking met de buurt na. Zoals ook bij andere poetsacties, zorgde de stad Zottegem voor logistieke ondersteuning. Zowel buurtbewoners en senioren als vrijwilligers en medewerkers van vzw De Bron namen deel aan de actie. Verdeeld in kleine groepjes (zie foto) namen ze elk een zone voor hun rekening om er het zwerfvuil op te ruimen. Van aan de Godveerdegemstraat tot aan de kerk van Godveerdegem werden alle bermen en straten onder handen genomen. Na een tweetal uren werd al het afval verzameld: de ‘buit’ bestond uit maar liefst vijf overvolle vuilniszakken. Als dank voor hun inspanning werden alle ‘mooimakers’ door De Bron getrakteerd op een ijsje. Naast een opnieuw propere buurt die de zwerfvuilactie opleverde, werd het ook voor de deelnemers een aangename namiddag en belevenis die in de toekomst zeker nog zal herhaald worden.