Marijn Devalck wordt peter van het dagatelier De Kleppe

Nieuw aanbod van dagbesteding in Brakel.

 

Op zondag 7 mei vierde De Kleppe in Everbeek (Brakel) de ‘geboorte’ van zijn dagatelier, een zinvolle dagbesteding voor (jong)volwassenen met een mentale beperking en/of autisme. Zo’n tweehonderd sponsors en sympathisanten genoten tijdens de ‘babyborrel’ van een hapje en een drankje. Peter Marijn Devalck plantte de geboorteboom en huldigde het atelier officieel in.

 

“Toen De Kleppe me vroeg om peter te worden van het nieuwe dagatelier heb ik zonder aarzelen ingestemd, aldus kersverse peter Marijn Devalck. “Ik draag De Kleppe al jaren een warm hart toe. Als vakantiecentrum waren ze pionier in toegankelijk toerisme en autismevriendelijke vakanties. Iedereen kan hier werkelijk een zorgeloze vakantie beleven, en dat is zo belangrijk!”

 

Nieuw aanbod voor dagbesteding

Sinds begin dit jaar biedt De Kleppe in Everbeek (Brakel) ook dagbesteding voor jongvolwassenen met een mentale beperking of autisme. “Dit aanbod was in regio Brakel nog niet aanwezig. We zijn heel blij dat De Kleppe nu een reële oplossing biedt voor wie dagbesteding kan gebruiken of dagbesteding dichter bij huis zoekt. Dit sluit perfect aan bij onze werking als vakantiecentrum voor kwetsbare doelgroepen. Onze belevingstuin en de werking met boerderijdieren bieden fantastische mogelijkheden”, getuigt Robin Ronsyn, coördinator van De Kleppe.

 

Onder het motto “Ontdek je natuur” ontdekken gasten in dagbesteding hun talenten en krachten. Een van de komende projecten – waar nu een fondsenwerving voor loopt – is het uitwerken van de Kleppe Foyer, een gezellige publieke ontmoetingsplaats op het mooie domein van De Kleppe, waar iedereen welkom zal zijn voor een hapje en een drankje.

www.dekleppe.be

FOTO’s:

  • Marijn Devalck poseert met de jongeren en begeleiders van het Kleppe dagatelier
  • Marijn Devalck knipt het lint door en opent officieel het nieuwe dagatelier op De Kleppe.
  • Peter Marijn Devalck huldigt het dagatelier op De Kleppe in.
  • Marijn Devalck poseert met de vrijwilligers van het Kleppe feestcomité bij de geboorteboom voor het Kleppe dagatelier.