Twee staande ovaties voor schoolmusical ‘Het Musicalmysterie’

Topprestatie van leerlingen Vrije Basisschool Oosterzele

Het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke zat tweemaal afgeladen vol voor de schoolmusical ‘Het Musicalmysterie’, die werd opgevoerd door alle leerlingen van de Vrije Basisschool Oosterzele. Heel geslaagd. Verbluffend. Zo omschrijft het ruim opgekomen publiek de schoolmusical. Tweemaal een staande ovatie. Ronduit een topprestatie van de net geen 200 leerlingen van de school die drie afdelingen kent: Appelaar, Iboe, Ankerschooltje. Van een mooi succes gesproken.
De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen waren meteen onder de indruk. Het publiek genoot duidelijk, de leerlingen veroverden alle harten. Stormachtig applaus en welverdiende staande ovaties. De erkenning is voor directeur Joris Raemaekers, de leerkrachten, het personeel en de medewerkers een grote eer. Al bij het openingsnummer wordt duidelijk dat de toeschouwers een aangename musical wacht. Men bleef kijken, luisteren en genieten van ‘Het Musicalmysterie’. Te oordelen naar de positieve reacties die de musical kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De musicalliefhebbers laten watertanden daar zijn de leerlingen van de Vrije Basisschool ten volle in geslaagd. Met hart en ziel.
Een zielsgelukkige directeur Joris Raemaekers: ‘Met grappige, vrolijke, soms dramatische, enge en spannende scènes met kinderen die gekapt en geschminkt werden door een team van vrijwilligers, in pakjes waar heel wat ‘naaimoekes’ weken aan werkten werd deze schoolmusical een groot succes. We kregen heel wat lovende commentaren en dat doet deugd. De hoofdrolspelers offerden heel wat speeltijden op om te oefenen maar deden het met passie en dat kon je zien op het podium. Ook de verschillende dansjes en choreografieën van de verschillende klassen die mooi in het verhaal werden verwerkt deden je kippenvel krijgen. Heel wat inspanningen en soms wat stress maar zoveel voldoening achteraf doen ons al uitkijken naar een volgende musical binnen enkele jaren’. Het Musicalmysterie, stel je eens voor, een oud, leegstaand, mysterieus theater: theater Pomme Pidou. Niemand weet wie de huidige eigenaar is. De strenge producent meneer Ellende, een producent die reeds weinig succes boekte, denkt deze keer een goede slag te slaan met weinig budget. Hij geeft de opdracht om in dit verlaten theater een geweldige musical op de planken te brengen. De regisseur en tekstschrijver moeten hiermee aan de slag: een verhaal en liedjes verzinnen, rollen verdelen. Dit blijkt al snel een hele uitdaging voor Steef en Saskia. Want wat een verschillende types komen er op het toneel. Een musical om niet te vergeten, een fantastische opvoering van de leerlingen, wie hier geen kippenvel van kreeg, heeft een olifantenhuid. Spektakel, indrukwekkende massascène, de leerlingen van de Vrije Basisschool Oosterzele hebben zich allemaal echt overtroffen en slaagden erin alle verwachtingen waar te maken. (marcel van de vijver, foto VBS)