Oudenaardsestraat wegens werken vanaf 22 mei volledig afgesloten. De impact zal groot zijn.

Geraardsbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 22 mei met werken aan de Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen. Het agentschap wil veilige fietspaden aanleggen en de voetpaden vernieuwen en verbreden. Parkeren in langsrichting zal in die zone dus niet meer mogelijk zijn. De impact zal groot zijn, want tijdens de werken wordt de Oudenaardsestraat tot aan de Overpoort volledig afgesloten.

‘Vandaag zijn de fietspaden langs de Oudenaardsestraat smal en onveilig. Bovendien is de druk gebruikte oversteekplaats ter hoogte van de Overpoort niet veilig en oncomfortabel voor de vele schoolgaande jeugd’, staat op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer te lezen.

Tussen de Overpoort en de Astridlaan (N42) zal Wegen en Verkeer nieuwe verhoogd aanliggende fietspaden aanleggen en de voetpaden vernieuwen en verbreden. ‘Ter hoogte van de Overpoort wordt een duidelijkere en comfortabele oversteekplaats voorzien met voldoende opstelruimte voor wachtende fietsers en verkeersborden die automobilisten attent maken op de overstekende fietsers’, laat het agentschap weten.

Het wegdek van de Oudenaardsestraat tussen de Astridlaan en de Overpoort zal ook worden vernieuwd. De bushalte in die zone krijgt een verhoogd perron om het op- en afstappen voor de reizigers comfortabeler te laten verlopen.

Voor de aanleg van de fietspaden zullen de huidige kassei- en groenstroken langs de weg gebruikt worden. Parkeren in langsrichting zal in die zone dus niet meer mogelijk zijn.

Verkeerssituatie tijdens de werken
De werken starten op maandag 22 mei en moeten klaar zijn tegen 14 juli. Voor de werken zal de Oudenaardsestraat tussen de Astridlaan en de Overpoort volledig afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

De verkeerssituatie tijdens de werken is als volgt:
Voetgangers: kunnen langs de werf passeren;
Fietsers: worden in beide richtingen omgeleid via Steenbakkerij, de Dutskouter en de Marktweg;
Openbaar vervoer: lijn 16/17 wordt omgeleid. Het kerkhof is onbereikbaar met de bus. Deze lijn rijdt in de plaats via de Galgestraat naar Deftinge en vervolgt dan het gewone traject.
Alle info via www.delijn.be

Gemotoriseerd verkeer:
Doorgaand verkeer van en naar Brakel wordt omgeleid via de N8 en de N42;
Lokaal verkeer kan gebruik maken van de Hazelaarstraat, de Hekkouterstraat, de Pikkelgemstraat, de Lindestraat en de Galgenstraat om tot aan de Astridlaan te rijden.

De plaatselijke bewoners zullen er rekening moeten mee houden dat vaak niet mogelijk zal zijn om tijdens de werken tot voor de deur te rijden. Parkeren in de werfzone is niet toegelaten. De wagen zal dus noodgedwongen buiten de werfzone moeten worden geparkeerd. Laden en lossen kan buiten de werkuren van de aannemer.

De afvalophaling gebeurt volgens de afvalkalender. We vragen bewoners met hun woning in de werfzone hun afval aan te bieden op een verzamelpunt aan de rand van de werf.  Hulpdiensten krijgen uiteraard steeds doorgang.

Meer info: https://wegenenverkeer.be

Julien Borremans