Bedanking Nadine Browaeys voor haar jarenlange inzet als bibliotheekmedewerkster in de Lierdse bib.

In aanwezigheid van Burgemeester Jurgen Soetens, enkele schepenen, collega’s, voorzitter van de Bibliotheekraad en  de ploeg vrijwilligers boekenkaftsters  nam de Bib Lierde vandaag afscheid van Nadine Browaeys.  Nadine kwam, na enkele tijdelijke contracten, in 1996-97 in vast dienstverband in de Lierdse bibliotheek. Ze werkte halftijds en aanvankelijk stond ze in voor de boekverwerking en zorgde ze ervoor dat alles steeds in orde stond om de bibliotheekbezoekers te ontvangen. In de loop der jaren nam ze echter meer en meer taken op zich waar de nodige computervaardigheden kwamen bij kijken. Sinds haar pensionering op 1/5/2023 worden haar taken voorlopig overgenomen door een aantal vrijwilligers. Enkel van haar vroegere taken zal ze echter zelf als vrijwilliger blijven doen.

Schepen van Cultuur Katelijne Scheirlinckx benadrukte de rol die Nadine gedurende meer dan vijfentwintig jaar in de Bib speelde.

Van de boekenkaftsters, zes dames die normaliter ieder dinsdagnamiddag paraat staan, kreeg ze een prachtig boeket bloemen en namens de gemeente Lierde ontving ze een omslag met winkeLIERDEbonnen.

Een stukje taart of mattentaart, een kopje koffie en een gezellige babbel met de nodige herinneringen sloten dit bedankingsfeestje en een schitterende loopbaan af.

klik op de foto’s om te vergroten.