Scheerwol afgeven in Brakel

Net zoals verleden jaar kan elke Brakelse schapeneigenaar de scheerwol afgeven op ons gemeentelijk depot, gelegen aan de Neerstraat 97, en dit op de zaterdagen  13 mei en 17 juni, telkens van 9 tot 11.30 uur. In tegenstelling tot verleden jaar kan de witte wol nog steeds gratis worden aangeboden maar dient er nu voor de gekleurde wol te worden betaald. De vergoeding voor gekleurde wol bedraagt 0,10 Euro per kg omdat de gemeente ditzelfde bedrag moet betalen om de deze wol te kunnen laten afvoeren. Dit zegt schepen voor milieu Peter Vanderstuyf.

“De gemeente organiseert deze wolinzameling om te vermijden dat de scheerwol, die de meeste scheerders niet meer meenemen, anders weleens in de natuur zou terecht komen. Aangezien wol moeilijk afbreekt riskeert de opruiming ervan een dure grap te worden vandaar dan ook deze inzameling.

Er wordt wel gevraagd om niet verontreinigde wol aan te bieden, dat wil zeggen zonder overmatig stro, stof of uitwerpselen. Tevens wordt gevraagd om de schapenwol te verpakken in doorzichtige plastic zakken. Om alles vlot te kunnen laten verlopen wordt gevraagd om zich op voorhand in te schrijven via Tel: 055/47 13 60 of milieu@Brakel.be , dit om een idee te krijgen van de te verwachten instroom van wol.”