Politie noemt gsm-gebruik achter stuur ‘zorgwekkend’ en zal controles opvoeren en streng optreden.

Geraardsbergen. De afgelopen veertien dagen heeft de verkeersdienst van Politie Geraardsbergen/Lierde specifiek op gsm-gebruik achter het stuur gecontroleerd. ‘De resultaten hiervan zijn zorgwekkend,’ laat de politie weten, ‘Ondanks onze voortdurende inspanningen om bewustwording te creëren en de verkeersveiligheid te bevorderen, constateren we dat er nog steeds een alarmerend aantal mensen de gsm blijft gebruiken tijdens het rijden.’

Zaterdag 29 april werden in totaal vijf bestuurders betrapt op gsm-gebruik. Ze kregen een onmiddellijke inning. De bestuurders werden onderworpen aan een drugstest. Twee reageerden positief. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Woensdag 3 mei controleerde de politie opnieuw. Acht bestuurders liepen tegen de lamp. Zeven onder hen brachten de verkeersveiligheid zo in gevaar dat hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen werd ingetrokken. ‘De overige bestuurder was geen drager van een rijbewijs noch van een identiteitskaart en ook zijn voertuig was niet in orde met de technische eisen’, geeft de politie nog mee.

‘We willen benadrukken dat verkeersveiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is. We vragen alle weggebruikers om hun verantwoordelijkheid serieus te nemen en zich te houden aan de verkeersregels. Het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur is niet alleen verboden, maar het is ook een keuze die mensenlevens kan kosten’, reageert de politie onthutst. De politie zal de controles opvoeren en – waar nodig – streng optreden.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans

Lees ook:

Parket Oost-Vlaanderen treedt hard op: gsm-gebruik achter het stuur intrekking rijbewijs 15 dagen