© De Pralifino-winkel in de Stationsstraat deed in coronatijden dienst als verkooppunt bij de toenmalige stickeractie en ook nu kon het Rode Kruis Zottegem rekenen op de steun van zaakvoerder Astrid Campens.

Rode Kruis Zottegem: dank voor nieuwe materiaalwagen

Na de traditie (ontstaan in 1961) waarbij door het Rode Kruis Vlaanderen jarenlang in het voorjaar voor de nodige fondsenwerving campagne gevoerd werd via een stickerverkoop, werd er ditmaal – mede ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van deze vrijwilligersorganisatie – voor gekozen om de vroegere sticker te vervangen door een gelijkvormige grote pleister waarvan men kleinere pleisters op maat kan afknippen, een bruikbaar product dus ook dat tegelijk een duidelijke link legt met de activiteiten van het Rode Kruis. En de allereerste veertiendaagse verkoop van deze pleisters, van donderdag 20 april tot donderdag 4 mei ll., werd meteen een historisch succes.

In heel Vlaanderen werden er meer dan 400.000 stickers verkocht, goed voor zo’n 4 miljoen euro aan (broodnodige) extra financiële middelen die, net zoals bij de vroegere stickeracties, integraal gaan naar de werking van de 223 lokale Rode Kruis-afdelingen. In Zottegem waren alle 600 pleisters in een paar dagen tijd verkocht. De opbrengst hiervan zal gebruikt worden voor de aankoop van een nieuwe materiaalwagen. Langs deze weg willen de vrijwilligers van het Rode Kruis Zottegem alle sympathisanten danken voor deze steun. Wie de verkoopactie gemist heeft of geen pleister meer heeft kunnen op de kop tikken wegens uitverkocht en het Rode Kruis Zottegem toch ook graag een duwtje in de rug wil geven, kan dit nog met een gift via www.rodekruis.be/injouwbuurt (fiscaal attest vanaf 40 euro).