Jean-Louis Rens op 91-jarige leeftijd overleden

Geraardsbergen. Jean-Louis Rens is vrijdag 12 mei op 91-jarige leeftijd overleden. Hij werd op 7 februari 1932 geboren. Jean-Louis Rens maakte deel uit van een succesvolle familie van notarissen, maar was daarnaast ook een volbloed liberaal en vrijzinnig. Jean-Louis Rens was één van de stichtende leden van de Lions Club Geraardsbergen en stond volgens Albert Schrever aan de wieg van de Vlaamse Vereniging van Familiekunde. De gewezen notaris was ook een liefhebber van de lokale geschiedenis en schreef een boek over 420 jaar familiegeschiedenis van de familie Rens binnen de stadsmuren van onze stad. Naast de juridische en politieke tak van Geraardsbergen en de rol van de familie Rens hierin, is er ook aandacht voor de letterkundige tak. Zijn betovergrootvader was medestichter van het Willemsfonds (1851). Jean-Louis is ook een tijdlang voorzitter van het liberaal gebouw geweest. Jean-Louis Rens stierf vorige week in intieme kring.

De afscheidsplechtigheid heeft plaats in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst op zaterdag 20 Mei 2023 om 13 uur.
De redactie biedt de nabestaande haar medeleven aan.

Julien Borremans

foto van Jimmy Godaert