Zottegem maakt zich klaar voor muzikale braderie met ook ‘deelgemeentemarkt’

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni zal in het Zottegemse stadscentrum opnieuw de jaarlijkse zomerbraderie plaatsvinden. In plaats van vroeger vzw Zottegem Winkelcentrum heeft nu stad Zottegem de organisatie ervan in handen genomen. Naast rustig kuieren en op zoek gaan naar koopjes in de verkeersvrije winkelstraten, zullen er ook prijzen te winnen zijn met een spaarkaartenactie, kunnen de bezoekers een muzikale wandeling maken, wordt er een kinderzoektocht voorzien en zal de lucht vol zijn van muziek.

Het braderieweekend zal immers doorgaan onder het motto ‘Zottegem… daar zit muziek in’. Bedoeling is zowel op zaterdag als zondag op alle hoeken van de centrumstraten voor de nodige muzikale animatie te zorgen met live optredens van straatmuzikanten en lokaal dj-talent. Wie zich hiervoor wil inschrijven, kan dit tot woensdag 31 mei door middel van een e-mail naar economie@zottegem.be of telefonisch via 09 364 65 13.

Om deel te nemen aan de braderie loopt de inschrijvingstermijn tot vrijdag 2 juni, eveneens via de hiervoor vermelde contactmogelijkheden of via zottegem.be/inschrijvingbraderie. Aan de deelnemende handelaars wordt gevraagd hun etalage(s) te versieren in het teken van ‘muziek’. Ook handelaars van buiten het centrum zijn welkom. Zij krijgen de kans met een verkoopstand post te vatten op een afzonderlijke locatie waarvoor binnen het stadsbestuur de benaming ‘deelgemeentemarkt’ is bedacht. Meer info over de eerstgenoemde randactiviteiten waarmee de braderie omkaderd wordt, te gepasten tijde in een later NUUS-artikel.