Oosterzele zet lokale producenten in de kijker

de Kruidenwei, Rerum Natura, Trossaert aardappelen, Babsflowers, Hoeve De Volle Melk, imker De Landsheere, wijndomein Près de Gand op avondmarkt Sinksenkermis

Schepen voor landbouw Els De Turck en voorzitter Land- en Tuinbouwraad Etienne De Muelenaere hebben in de raadzaal van Oosterzele met veel enthousiasme het initiatief van de korte ketenmarkt tijdens de Sinksenkermis voorgesteld. Lokale producenten krijgen op dinsdag 30 mei een unieke kans hun verse producten te promoten. Maak op de avondmarkt kennis met de Kruidenwei, Rerum Natura, Trossaert Aardappelen, Babsflowers, Hoeve De Volle Melk, imker Philippe De Landsheere en wijndomein Près de Gand. Lekker Oosterzeels.
De week van de korte keten (13 tot 21 mei 2023) is inderdaad het moment om korte ketenproducenten in de kijker te plaatsen. Maar in Oosterzele willen ze zich voortaan niet beperken tot één week. Land – en Tuinbouwraad broedde op het idee om de traditionele avondmarkt tijdens Sinksenkermis uit te breiden met een korte ketenmarkt met Oosterzeelse producenten. Doel is om de lokale producenten meer toekomstkansen te bieden. Korte keten initiatieven dragen bij tot een gezonde voedselomgeving. Je krijgt zo toegang tot vers voedsel van lokale producenten. Mooi, toch. Je kreeg ook de kans om deel te nemen aan de korte keten wedstrijd. Te winnen, een pakket lekkere Oosterzeelse producten.
Schepen Els De Turck: ‘We zijn een landelijke gemeente, met een hart voor land- en tuinbouw’, duidt schepen Els De Turck. We bieden de lokale producenten de kans om op de avondmarkt uit te pakken met hun producten, ook om aan een nieuw publiek hun producten te presenteren. Uit het betoog van schepen Els De Turck en voorzitter Etienne De Muelenaere blijkt de grote empathie voor de land- en tuinbouw. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)