© Picarrencomité

Op pinstermaandag fietsen of wandelen met de Picarren

Al jarenlang wordt in de Zottegemse deelgemeente Godveerdegem door het plaatselijke Picarrencomité tijdens het verlengde pinksterweekend een lentefietstocht georganiseerd. Zes jaar geleden werd ook wandelen aan het programma toegevoegd. Door het Picarrencomité wordt hiervoor opnieuw afspraak gemaakt op pinkstermaandag 29 mei e.k

Voor de fietsers is een bewegwijzerde rit van 30 km uitgestippeld. De wandelaars kunnen kiezen voor een wandeling van 12 km of voor een familiezoektocht van 7 km waarmee bovendien mooie prijzen te winnen zijn (deze kortste afstand is ook toegankelijk voor kinderwagens/buggy’s). Zowel bij de fiets- als bij de wandeltocht van 12 km is er ongeveer halverwege een ‘drinkstop’ voorzien (in het stedelijk Ontmoetingscentrum te Sint-Goriks-Oudenhove).

De aandacht wordt gevestigd op de nieuwe startlocatie. In plaats van vroeger aan het OC Godveerdegem vinden inschrijving en (vrij) vertrek nu plaats van 13 tot 15 uur aan zaal De Gilde in Erwetegem (Smissenhoek 48). Deelname kost 6 euro per persoon (3 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar), inbegrepen een ‘startpakket’. Na afloop van de fiets- of wandeltocht is er gelegenheid om nog even gezellig na te praten bij een drankje en een hapje (o.a. pannenkoeken) in zaal De Gilde, terwijl de kinderen er zich nog kunnen amuseren in het ‘kinderdorp’.