Basisschool Hunnegem viert erkenning als UNESCO-school

Geraardsbergen. Vrije Basisschool Hunnegem mag zich voortaan een ‘UNESCO-school’ noemen. De school trad toe tot het UNESCO-scholennetwerk.  Slechts een tiental Vlaamse scholen mag dit label dragen.

 ‘Het lidmaatschap is een garantie voor ouders en leerlingen dat er in onze scholen veel aandacht is voor universele idealen als vrede, verdraagzaamheid en duurzaamheid’, klinkt het terecht trots bij de school. ‘Deze toetreding hebben we aan uitstekend onderwijs te danken, aangevuld met sterke en kwaliteitsvol uitgewerkte projecten’, zegt een fiere directeur.  ‘We willen van onze kinderen echte wereldburgers maken. We leren hen kijken van ik naar jij, naar wij en de grote wereld rondom hen.’

Het hele schoolteam werkt al heel gedreven aan werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).  Deze zullen in projecten en lessen nog gaandeweg voort geïntegreerd worden. ‘Ook de contacten met andere Unesco-scholen in de wereld zal de blik van onze leerlingen op de wereld alleen maar vergroten’, aldus nog de directeur.

In de Denderstreek is enkel Basisschool Hunnegem een Unesco-school.