Kom genieten van vuurwerkspektakel in Oosterzele

Eén van de hoogtepunten van Sinksenkermis

Kom op zondag 28 mei klokslag 22 u 30 genieten van het vuurwerkspektakel in Oosterzele. Fans van vuurwerk worden alweer verwend tijdens de Sinksenkermis. Wie zondagavond thuisblijft, voelt het onvermijdelijk steken van spijt wanneer het vuurwerk knalt. Stipt om 22 u 30 worden de eerste rotjes aangestoken op het Dorp in Oosterzele.
Er worden opnieuw honderden vuurwerkpijlen afgeschoten. De hemel wordt opgelicht door een heus vuurwerkspektakel. Het publiek krijgt op de editie 2023 een origineel, artistiek, magistraal vuurwerk voorgeschoteld. De  firma CBF Pyrotechnics uit Geraardsbergen oogstte vorig jaar zoveel succes dat het gemeentebestuur CBF Pyrotechnics als de bliksem weer naar Oosterzele haalt. De vuurwerkmaker uit Geraardsbergen schoot zich meteen met een genietbaar vuurwerkspektakel het collectieve Oosterzeelse feestgebeuren in. Vorig jaar staken we terecht de loftrompet over deze vuurwerkspecialist. De vuurwerkfirma van Christophe Byl – die van zijn passie voor het vuurwerk zijn beroep maakte – etaleert vakmanschap. De firma geniet een (inter)nationale reputatie omwille van zijn origineel en artistiek vuurwerk. CBF Pyrotechnics werd al drie maal Belgisch kampioen en won in 2012 goud op het 13 de Internationaal Vuurwerkfestival én op het Jinshan Beach Firework Festival in Shanghai. In het land van hét vuurwerk China, hoofdprijzen in de wacht slepen een heuse krachttoer. Won ook al prijzen op internationale competities in Taiwan, Japan, Filippijnen en Canada. Het bedrijf – dat sinds 1995 actief is in binnen- en buitenland – beschouwt vuurwerk maken als een kunstvorm en wil het publiek warm maken door de betoverende kracht van vuurwerk. Christophe Byl gebruikt de aller modernste technieken.
De vuurwerkmaker uit Geraardsbergen wil zondagavond zijn reputatie alle eer aandoen. Ook een vleug melancholie is altijd op zijn plaats bij een vuurwerk. Bouquets die ontvlammen, heerlijk om zien. Geen Sinksenkermis zonder vuurwerk. Al decennia lang prijkt het vuurwerk gelukkig op de affiches van de Sinksenkermis. Het Sinksencomité is het gemeentebestuur dankbaar dat een pak euro’s uittrekt voor het vuurwerk. De parking naast het gemeentehuis wordt de afsteekplaats voor het vuurwerk. Een ideale plek, het publiek kon zo veel beter toekijken. Het vuurwerk blijft een heuse publiekstrekker en al decennia lang één van de hoogtepunten van de Sinksenkermis. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)..