32ste Vlooienmarkt in Velzeke

Zeker als ook de weergoden die dag in een goede bui zijn – wat voorspeld wordt – zal men op (Pinkster)zondag 28 mei in het dorp van Velzeke opnieuw op de koppen kunnen lopen

Het comité Middenstand Velzeke maakt dan namelijk – voor de 32ste keer al – afspraak voor de jaarlijkse Vlooienmarkt op het Romeins Plein en in de aanliggende straten (Penitentenlaan, Lieve-Heerstraat, een deel van de Paddestraat en het Sint-Martinusplein rond de kerk). Vanaf 8 uur zal men er kunnen snuffelen en snuisteren bij meer dan 200 standhouders, goed voor een totale ‘marktlengte’ van bijna twee kilometer. Daarnaast zal men voor spijs en drank terechtkunnen aan de verschillende kraampjes van de plaatselijke horeca en het organisatiecomité en ook wordt de nodige omkadering voorzien. Om 11 uur brengt de fanfare Moed en Volharding Velzeke een aperitiefconcert en straatanimatie is er met Goe Beezig. Verder zijn er vanaf 14 uur optredens van  Elvis from the Wolvenstreet, Xiana, Danny Diëgo, Bart Declercq, Nico en als afsluiter de drie dames van The Petti Belles. Vanop het podium zal eveneens Radio M fm voor muziek en een live-uitzending zorgen en ook kan een bezoekje gebracht worden aan het Archeocentrum Velzeke dat de deuren gratis openzet voor activiteiten voor jong en oud (lees hierover meer in een eerder NUUS-artikel via deze link).

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van de Vlooienmarkt in Velzeke worden op zondag 28 mei van 6 tot 22 uur volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen:

  • parkeerverbod: Romeins Plein (volledig), Lieve-Heerstraat, Paddestraat (deel tussen Romeins Plein en Archeocentrum), Penitentenlaan (tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis), Beugelstraat (tussen Romeins Plein en Lippenhovestraat), Lippenhovestraat (tussen Beugelstraat en Urnenstraat), Korte Munte en Sint-Martinusplein.
  • afgesloten voor alle verkeer, in beide richtingen: Romeins Plein (volledig), Lieve-Heerstraat, Paddestraat (tussen Romeins Plein en Molenlos), Penitentenlaan (tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis).
  • alleen plaatselijk verkeer toegelaten: Knutsegemstraat en Doolbosweg.
  • uitzonderlijk zal er mogen geparkeerd worden (verplicht op de fietspaden) in het gedeelte van de Beugelstraat tussen Lippenhovestraat en Hondenbos alsook tussen de huisnummers 65-75 en 87-107. Ter hoogte van het kruispunt Lippenhovestraat/Beugelstraat (parking pastorie) zullen zes plaatsen voorbehouden worden voor personen met een handicap.