Spar in Appelterre overvallen. Daders werden ingerekend.

Beeld: Google Earth

Appelterre. Een jongeman heeft zondagnamiddag 28 mei omstreeks 15.00 uur een filiaal van de Spar in Het Angereelstraat overvallen. Hij bedreigde de kassierster en er vielen twee schoten. Er waren geen gewonden. De politie was snel ter plaatse en kon de dader en zijn handlanger inrekenen.

‘De dader was alleen. Hij was uit op de inhoud van de kassa en sigaretten. De schuifdeur werd door een winkelkar geblokkeerd zodat er niemand meer naar binnen kon. Twee mensen moesten ter hoogte van de kassa op de grond gaan liggen. De eigenaar heeft de overige klanten naar zijn privévertrekken geroepen en heeft ze zo in veiligheid kunnen brengen. Ze blokkeerden de deur zodat hij niet naar achter kon komen’, laat een getuige weten.

Intussen werd de dader overmeesterd. Maar hoe dit in zijn werk ging, kan de getuige niet vertellen. Er vielen twee schoten, maar of het om losse flodders of echte kogels ging, kan door de getuige niet worden verteld. Volgens de getuige was de dader volledig in het zwart gekleed. Een handlanger kwam met zijn wagen aangereden om de dader te evacueren. De politie was snel ter plaatse en kon de dader en zijn handlanger inrekenen. Er vielen geen gewonden, maar verschillende mensen waren wel erg onder de indruk.

Julien Borremans