Vuurwerkspektakel op Sinksenkermis, van de hemel naar het hart

Applaus voor vuurwerkfirma Christophe Byl

Net als vorig jaar was de vuurwerkfirma CBF Pyrotechnics uit Geraardsbergen te gast op de Sinksenkermis in Oosterzele. Zondagavond, klokslag 22 u 45, startte het vuurwerk. Het Dorp, het epicentrum van de Sinksenkermis, is een mum van tijd aardig volgestroomd. Zeg nooit meer zomaar vuurwerk tegen vuurwerk. Het publiek dat het vuurwerkspektakel bewonderde zal dag beamen. De hoge verwachtingen van de vuurwerkfanaten werden nog maar eens ingelost. Ze werden verwend. Als de eerste rotjes worden aangestoken, is het meteen duidelijk dat het publiek zal genieten van een heus vuurwerkspektakel. Er werden opnieuw honderden vuurwerkpijlen afgeschoten. De hemel opgelicht. CBF Pyrotechnics pakte uit met een artistiek, magistraal vuurwerk.
De  firma CBF Pyrotechnics uit Geraardsbergen geniet een (inter)nationale reputatie omwille van zijn origineel vuurwerk. Een reputatie die ze zondagavond in Oosterzele alle eer aandeed met een spectaculair, veelkleurig hoogtevuurwerk. In het zwerk ontspon zich een adembenemend vuurwerkspektakel van spetterende lichtfonteinen, kleurrijke vuurspuwers, krioelende lichtkronkels, bouquets die ontvlammen, het blijft heerlijk om zien. Perfect georkestreerd scheurden de lichtflitsen uiteen alsof luchtjagers uit intergalactische werelden elkaar bekampten met hun supersonisch geschut. Waarop de magie van het moment uiteen knalde. Na twintig minuten stierf het feeërieke spektakel uit. We hadden er nog langer kunnen van smullen. Het publiek reageerde enthousiast en bedankte met een applaus. Van de hemel naar het hart.
We stellen je graag nog eens de vuurwerkmaker voor. De vuurwerkfirma van Christophe Byl – die van zijn passie voor het vuurwerk zijn beroep maakte – etaleert vakmanschap. CBF Pyrotechnics werd al drie maal Belgisch kampioen en won in 2012 goud op het 13 de Internationaal Vuurwerkfestival én op het Jinshan Beach Firework Festival in Shanghai. In het land van hét vuurwerk China, hoofdprijzen in de wacht slepen een heuse krachttoer. Won ook al prijzen op internationale competities in Taiwan, Japan, Filippijnen en Canada. Het bedrijf – dat sinds 1995 actief is in binnen- en buitenland – beschouwt vuurwerk maken als een kunstvorm en wil het publiek warm maken door de betoverende kracht van vuurwerk. Christophe Byl gebruikt de aller modernste technieken. Geen Sinksenkermis zonder vuurwerk. Al decennia lang prijkt het vuurwerk gelukkig op de affiches van de Sinksenkermis. Het Sinksencomité is het gemeentebestuur dankbaar dat een pak euro’s uittrekt voor het vuurwerk. Het blijft een heuse publiekstrekker en al decennia lang één van de hoogtepunten van de Sinksenkermis. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)..