Zonnebloemen kleuren de Vlaamse Ardennen

Enzo's zonnebloemenproject 2023

Enzo Van den Kerckhove ging van start met de derde editie van zijn zonnebloemenproject.

Net als twee voorbijgaande jaren verdeelt hij kaartjes met zonnebloempitjes over verschillende gemeentes.

Hij is ditmaal echter niet de enige want ook het cultuurproject “Vuur in mij” zet  steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen aan tot het planten van zonnebloemen. Geen mooiere manier om het glooiende landschap deze zomer helemaal Van Gogh-geel te kleuren!

Want daar gaat het project “Vuur in mij” nu eenmaal over, de voettocht van de jonge Vincent Van Gogh doorheen onze contreien richting Horebeke en de rol die dominee Abraham van der Waeyen Pieterszen speelde in zijn keuze voor het kunstenaarschap. Het dient tevens een start te zijn om de Vlaamse Ardennen op de Europese Van Gogh-kaart te zetten, wat een onmiskenbare troef zou zijn voor toerisme en streekontwikkeling.

Meer info hieromtrent is terug te vinden op volgende site: https://www.vangoghvlaamseardennen.be/

“Met beide projecten kunnen we zeker van Lierde, Geraardsbergen & omstreken de zonnigste plek van Vlaanderen maken.” laat Enzo ons weten.

“Dit jaar besloten maar liefst 14 lokale zelfstandigen om de derde editie van mijn zonnebloemproject te steunen. Dit door het sponsoren van waardebonnen met een totale waarde van meer dan €500. Zo kreeg ik de steun van Bloemen en planten Faignaert, bloemen Hedera, Keurslagerij De Cock, bakkerij De Lekkerbek, café Delirium, frituur De Cadillac, Geraard Motors, De 8e Zonde, machinery De Herdt, Geraardsbergse Bandencentrale, café ‘t Karrewiel, Gies’Bar’gen, frituur Tom & Els en C&I Consult.” voegt hij er zeer enthousiast aan toe.

Deze waardebonnen kunnen gewonnen worden door mee te doen aan één van de twee wedstrijden:

– De grootste zonnebloem op 21/09

– Fotowedstrijd

Inschrijven of extra informatie vinden kan door te klikken op volgende link

https://www.enzovdk.be/zonnebloemproject, of door het scannen van de QR code.

En om af te sluiten geeft Enzo iedereen nog het volgende mee:“Planten maar, uitdagen maar, en geniet alvast van een hopelijk zeer zonnige en kleurrijke zomer! Veel succes, en tot snel!