© Facebook / stad Zottegem

Zottegemse dienst burgerzaken extra open voor kids-ID

Vooral voor ouders met jonge kinderen die een vakantiereis naar het buitenland in het vooruitzicht hebben, kan het goed om weten zijn dat de stedelijke dienst burgerzaken in het Administratief Centrum Sanitary elke dinsdag in deze maand juni (6, 13, 20 en 27 juni) telkens van 15u30 tot 17 uur extra toegankelijk zal zijn, speciaal voor aanvragen van een kids-ID (nodig voor kinderen jonger dan 12 jaar; drie jaar geldig in de meeste Europese landen en in sommige andere landen). De aanvraag moet gebeuren door iemand die het ouderlijk gezag over het kind heeft. Het desbetreffende kind moet zelf ook aanwezig zijn bij de aanvraag. Tevens wordt gevraagd om een recente, goede pasfoto van het kind mee te brengen. Wie van deze extra openingsmomenten voor de aanvraag van een kids-ID wil gebruikmaken, moet eerst een afspraak regelen via 09 364 65 00 of 09 364 65 33.