Buurtcomité opent zondag Molenwaterparkje in Elene

In de voorbije drie maanden heerste er aan de Molenvijver in de Zottegemse deelgemeente Elene heel wat bedrijvigheid. Op initiatief van het buurtcomité vzw Helder Water werd daar immers het omliggende (voorheen) verwaarloosde en ontoegankelijke terrein omgetoverd tot een groen-blauwe oase waar iedereen zich welkom moet voelen. Nadat het na die werkzaamheden ook nog de laatste twee weken gesloten bleef om de grond te laten herstellen van de werken, gaat het Molenwaterparkje nu komende zondag 4 juni open.

Het Molenwaterparkje is geen klassieke speeltuin – al kunnen kinderen er wel ravotten – maar een ontmoetingsplek voor jong en oud, mobiele en minder mobiele mensen, zowel buurtbewoners als passanten. Volgens initiatiefnemer Ben Boone is de inrichting van het parkje aan de rand van het dorpscentrum overigens geen einddoel voor voornoemde buurtvereniging maar moet dit vooral een katalysator worden om het dorpsleven in Elene helemaal te laten (her)opbloeien.

Met de geldelijke steun van serviceclub Inner Wheel Zottegem heeft een inclusieve picknicktafel een centrale plaats in het parkje gekregen. In het tafelblad zijn onder meer een schaakbord en een labyrint gegraveerd. Aan de tafel is plaats voor 14 personen; de zitbanken hebben een extra lage instap zodat ook personen met minder soepele gewrichten makkelijk kunnen plaatsnemen. Rolstoelgebruikers of bezoekers met een buggy kunnen er eveneens mee aanzitten om te genieten van de natuur en het gezellig samenzijn en om er elkaar (opnieuw) beter leren kennen.

De belangrijkste financiële steun voor de realisatie van dit Molenwaterparkje kreeg vzw Helder Water via het Platteland Plus Project, een cofinanciering met middelen van Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. Naast ook voornoemde gift van Inner Wheel Zottegem en een subsidie uit de stadskas werden verder nog de nodige fondsen ingezameld via een aantal evenementen, een crowdfunding bij buurtbewoners en de steun van lokale ondernemers en verenigingen.