Signeersessie met nieuwe tekenaar Jommeke-stripboeken in Zwalm

Zwalmenaar Dieter Steenhaut is de nieuwe tekenaar van de Jommeke-stripboeken. Gisteren signeerde hij zijn werk in de bibliotheek van zijn thuisbasis en het werd een overweldigend succes.

Schepen van cultuur Peter Van Den Haute: “De signeersessie van Dieter sloot het “Meimaand-Boekenmaand” programma af in onze bib. We hadden twee uur voorzien maar het werden er uiteindelijk drie en een half. De fans bleven maar binnenstromen. We zijn Dieter ontzettend dankbaar dat hij zoveel tijd heeft uitgetrokken voor onze bezoekers. De naam Steenhaut is in onze bib trouwens geen onbekende, Didier, de vader van Dieter, is de auteur van de dichtbundel Zwalmse Gedichten” die hier te koop wordt aangeboden. Fantastisch om te zien hoe hier verschillende generaties aanschoven, het figuurtje van Jommeke blijft aanspreken. Ook ik heb nog alle albums uit mijn kindertijd en als je dan een jonge Zwalmenaar ziet die de avonturen van Jommeke mag verderzetten, dan ben je als schepen van cultuur én inwoner van Zwalm best wel trots op zoveel talent in onze gemeente.”