Sociaal Huis Ninove
©Sophie Richez - Sociaal Huis Ninove

Vrijwilliger worden, zijn én blijven in Ninove

Het Sociaal Huis van Ninove werkt via het vrijwilligersloket al jaren aan een versterkt vrijwilligersbeleid, om vlotter vrijwilligers te rekruteren. Zo is er o.a. een online vacaturedatabank waar je vrijwilligersvacatures kan vinden.

Vrijwilligersvacaturebank

Het vrijwilligersloket heeft sinds enkele jaren een online vacaturebank voor vrijwilligers met vacatures voor vrijwilligers bij de stad of een andere organisatie. In het vrijwilligersloket zijn er ook weetjes, de wetgeving over vrijwilligerswerk en de eventuele kostenvergoeding te vinden. Ook organisaties kunnen er terecht voor informatie wanneer zij vrijwilligers willen inzetten, bijvoorbeeld over de gratis vrijwilligersverzekering.

De stad organiseert ook een 2-jaarlijkse vrijwilligersbeurs waar het vrijwilligersaanbod van de stad en Ninoofse verenigingen en organisaties wordt voorgesteld. De volgende editie vindt plaats in 2024.

Waardering

De stad waardeert de inspanningen van haar vrijwilligers en dat wil ze ook nadrukkelijk tonen. Op woensdag 21 juni organiseert het vrijwilligersloket een ontmoetingsmoment voor de vrijwilligers van de stad. Er zijn ook regelmatig vormingen waar de vrijwilligers informatie krijgen rond een bepaald thema en er ruimte is voor ontmoeting en uitwisseling.

Zelf vrijwilliger worden?

Wie zelf vrijwilliger wil worden, kan het aanbod checken in de vacaturedatabank, of contact opnemen met het vrijwilligersloket via 054 50 50 50 of vrijwilligersloket@ninove.be. Er staan verschillende profielen open, waaronder vrijwilligers voor het Mobiel Sociaal Huis die telefonisch contact opnemen met 65-plussers om te luisteren naar de noden, of vrijwilligers om mee te helpen in de speelotheek en het ruilhuis.