Illustratieve afbeelding

Leerkracht uit Zottegem (33) in de cel na klachten over grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen

De 33-jarige oprichter en leerkracht van dansschool MoveZ in Zottegem die beticht werd van grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen zit momenteel in de gevangenis van Oudenaarde. De twee scholen waar hij aan de slag was als leerkracht hadden hem eerder al geschorst.

De Zottegemnaar werd eind mei opgepakt na het politieverhoor dat er kwam naar aanleiding van twee klachten. Lees hierover meer via deze link en deze link. De ene klacht werd ingediend nadat hij seksueel getinte foto’s en video’s had gestuurd naar een 15-jarige jongen, een leerling van de dansschool. De tweede omdat hij een relatie heeft met een 17-jarig meisje dat hij zou leren kennen hebben als leerling van de dansschool. Dat laatste ontkent hij evenwel. “…zowel het meisje als de ouders zeggen dat de relatie ontstond buiten de dansschool en dat die relatie met haar instemming is…”, zegt zijn advocate daarover in Het Laatste Nieuws. In Het Nieuwsblad benadrukt zijn advocate dat hij voor de eerste klacht zijn uitdrukkelijke spijt heeft uitdrukt. “Ik heb inderdaad foto’s en video’s gestuurd, maar dat gebeurde met toestemming van de jongen. Uiteraard besef ik dat zoiets niet kan, maar het is mij overkomen in een periode dat ik worstelde met mijzelf. Ik wacht nu het onderzoek af en zal er alle medewerking aan verlenen”, aldus P.D.R. in Het Nieuwsblad. In Het Nieuwsblad komt ook de voorzitter van het schoolbestuur van de Geraardsbergse school De Dol Fijne School aan het woord waar de Zottegemnaar les gaf. Hij zegt “Geschokt te zijn geweest toen het nieuws bekend raakte” en dat hij “Zoals de procedure van het katholieke onderwijs voorschrijft” momenteel voor één jaar preventief geschorst is.

Lees ook (2)

Zottegem/Geraardsbergen: Zottegemse leraar in opspraak na grensoverschrijdend gedrag met leerling

Na grensoverschrijdend gedrag: stad Zottegem in gesprek met dansclub Movez