Sinksencomité blikt tevreden terug op editie 2023

Ook Kermislunch wordt vaste waarde

Het Sinksencomité blikt tevreden terug op de Sinksenkermis 2023. Mooie taferelen op de editie 2023, een gelukkig publiek. Als je ziet hoeveel mensen zich komen amuseren dan mag men terecht spreken van een zeer geslaagde editie. Sinksenkermis, dat is een bruisende cocktail met muziek, pittige evenementen, animatie, sport, drinken en eten, volkse sfeer. En de bands lieten het stomen, dampen, knetteren. En bovendien kon men op deze editie rekenen op stralend weer. Met 750 deelnemers is de kermislunch goed op weg om ook een vaste waarde te worden op de Sinksenkermis. Het gemeenteplein was aardig volgestroomd. De kermislunch, een prachtig initiatief van het Sinksencomité, dat in 2017 werd opgestart. Na afloop, veel lovende reacties. Dat is kermis. Gezellige sfeer. De kermislunch verbindt mensen.
 
Het Sinksencomité glunderde en zag dat de formule blijft aanslaan. Het comité en de medewerkers hebben zich afgesloofd om van de kermislunch een voltreffer te maken. En dat werd het ook. De waardering van veel kermissympathisanten én sponsors doet deugd en bewijst dat de inspanningen van het Sinksencomité om tijdens de kermis uit te pakken met een lunch enorm wordt geapprecieerd. De deelnemers genoten van de ontvangst, de friet met stoofvlees, de gesoigneerde dranken én van de optredens van Dirk Van De Velde, Dirk & Marcoff met The Oakfields. Perfecte sfeermakers. Kersvers Oosterzeelse bellenman Marc Van Gaver verscheen ook ten tonele, en had het onder meer over de bijnaam van de Oosterzelenaars: ‘de torenpissers’ (zeiktelen). De feestvierders klonken op pinkstermaandag vanaf 11 u 30 broederlijk op het leven, op de Sinksenkermis en op het aangenaam gezelschap. De kermislunch blijft één van de succesnummers van Sinksenkermis. Het Sinksencomité houdt eraan alle sponsors, medewerkers en deelnemers aan de lunch te danken. Mooi om zoveel volk samen te zien op het gemeenteplein, met bovenop de aangename kermissfeer. Veel ‘goedgemutste’ mensen kwamen afgezakt naar de kermislunch. Uiteraard ontbraken de Bourgondische toestanden niet.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).