Kunstacademie Geraardsbergen zet in op inclusief kunstonderwijs

Geraardsbergen. De Kunstacademie van Geraardsbergen zet zich in voor inclusief kunstonderwijs. Dat doet ze door een groeiend aanbod van lessen aan te bieden op maat van leerlingen die nood hebben aan verhoogde leerzorg. Naast textiele kunst zit ook kunstbeleving, muziekontplooiing, keramiek en beeldlab in het lesaanbod.

‘De Kunstacademie verwelkomt deelnemers voor diverse disciplines en voor verschillende leeftijden. Er is een aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen. Kunstbeleving stimuleert de muzikale creativiteit terwijl muziekontplooiing focust op het ontdekken van de bouwstenen van de muziek. Textiele kunst en beeldlab biedt dan weer de kans om te experimenteren met stoffen, textiel en andere materialen’, zegt waarnemend directeur Martine Rouquart.

‘Met een sterke focus op inclusie en diversiteit bieden we een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen. Leerlingen die nood hebben aan verhoogde leerzorg kunnen hun artistieke vaardigheden ontwikkelen en hun persoonlijke expressie verkennen’, vult  Schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont aan. Tijdens de openacademiedag op zondag 25 juni kunnen bezoekers de sfeer van de Kunstacademie opsnuiven, docenten ontmoeten en kennismaken met het diverse lesaanbod. Er worden ook workshops en demonstraties georganiseerd.

 Herinschrijvingen voor het nieuwe schooljaar starten op 12 juni om 19 uur. Nieuwe leerlingen kunnen inschrijven vanaf 19 juni om 19 uur.
Meer info: kunstacademie@geraardsbergen.be of kom langs in de Grotestraat 20A, 9500 Geraardsbergen.