‘Stickerplakkers: bedankt voor de gratis publiciteit!’

Geraardsbergen. In de binnenstad hangen stickers met Manneken Pis die op het politielogo plast. De politie reageert vooral ontspannen en bijzonder ludiek: ‘We hebben gemerkt dat Manneken Pis op creatieve wijze zijn weg heeft gevonden naar ons politielogo. We geven toe… goed gevonden!’ De politie is helemaal ‘niet ‘????????????’????????????’, ‘zelf integendeel’.

Niettegenstaande de boodschap vrij duidelijk is, heeft de politie geen idee wie er achter zit. Dat neemt niet weg dat ‘deze stickers ons niet afleiden van onze missie: de veiligheid en het welzijn van onze inwoners’, aldus de politie. ‘We gebruiken deze gelegenheid om onze vastberadenheid te tonen en te benadrukken dat we ons niet laten beïnvloeden door dergelijke acties. We blijven werken aan een veilige en leefbare omgeving, elke dag opnieuw (en ja, soms hebben we ook een plaspauze nodig!’

Julien Borremans