De vaandels tijdens het Belgisch Volkslied

Herdenking Roland Martens in St.-Maria-Oudenhove

Zaterdag 10 juni 2023 had op het Ere perk van de Oud-Strijders van Sint-Maria-Oudenhove een herdenking plaats voor Roland Martens. Het is bijna een jaar geleden dat Roland overleed.

Roland was zeer actief in het oud-strijdersgebeuren. Hij was ook voorzitter van NSB (Nationale Strijdersbond van België) afdeling Sint-Maria-Oudenhove. Gezien de uitvaart (volgens zijn wens) plaats had in zeer intieme kring, vond zijn petekind Patsy Schokkaert de tijd gepast om een herdenking te organiseren samen met de vrienden van Roland.

Onder de talrijke aanwezigen zijn ook oud-burgemeester van Zottegem Herman De Loor, gemeenteraadslid Paul Lievens, Robin De Cubber, schepenen van Brakel (Marleen Gyselinck en Peter Vanderstuyf) en talrijke bestuursleden van NSB-afdelingen (Sint-Maria-Oudenhove, Zottegem, Groot Herzele, Brakel centrum, Opbrakel, Oudenaarde, …) , de werkgroep B17 Zegelsem, de vriendenkring PACO van Oost-Vlaanderen en leden van B.O.E.G. (Belgische Oorlogs Evocatie Groep).

Er waren ook talrijke vaandels aanwezig die aangestuurd werden door kolonel Frans Van Wijmeersch.

Na de inleiding door zijn petekind Patsy Schokkaert werden er herinneringen opgehaald aan Roland door Marc Devalckeneer (NSB Zottegem), John Van Impe (NSB Groot Herzele), Ronny Haemerlinck (Voorzitter PACO Oost-Vlaanderen), Noël Maes (Paco Oost-Vlaanderen).

Na de last post en het Belgisch volkslied konden de aanwezigen een bloemetje neerleggen op het graf van Roland’s vader Auxens Alfons Martens (oud-strijder). Op het graf van zijn vader werd er een gedenksteentje voor Roland geplaatst.

 

Met dank aan Myriam De Croo