© stad Zottegem

Zottegem: vijf bijkomende parkeerplaatsen mindervaliden

Door de Zottegemse gemeenteraadsleden werd unaniem goedkeuring gehecht aan de plannen om op een drietal plaatsen in totaal vijf extra parkeerplaatsen voor mindervaliden in te richten.

  • In de Meerlaan zal ter hoogte van woning nr. 124, nabij het kruispunt met de Zuidstraat, op vraag van een mindervalide buurtbewoner een parkeerplaats voorbehouden worden omdat voor betrokkene geen private parkeerplaats of garage beschikbaar is en er ook in de directe omgeving geen voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap aanwezig is.
  • In de Broeder Mareslaan (achterkant station; zie foto) komen er twee parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de ingang van het assistentiewoningencomplex Léon, vooral ten behoeve van mindermobielenvervoerdiensten. Daarom geldt dan ook op die parkeerplaatsen een tijdsbeperking van max. 30 minuten (langer parkeren moet gebeuren op de achtergelegen parking aan het gebouw waar ook parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien zijn). Naast de twee voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zullen ook de overige (drie) gewone parkeerplaatsen afgebakend worden op het wegdek (zie foto) zodat er niet meer tot dichtbij de hoek met de Ooststraat geparkeerd wordt.
  • In de Bevegemkouter (aan de NMBS-parking) worden twee parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Deze parkeerplaatsen zullen zodanig afgebakend worden dat ze breder dan gewone parkeerplaatsen en op die manier makkelijk toegankelijk zijn voor personen met een handicap.