Karolien De Roose

Karolien De Roose lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen 2024

Steven Vanden Berghe, Voorzitter N-VA Ninove: “Minder dan 500 dagen voor de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 kunnen wij aankondigen dat N-VA Ninove alleen naar de kiezer zal trekken met Karolien De Roose als lijsttrekker. In heel veel steden en gemeenten ziet men strategische allianties en kartels ontstaan. Niet de inhoud staat hier centraal, maar vooral het behoud van de huidige mandaten en posten. In tegenstelling tot vele andere dolende partijen geloven wij wél nog in onze partij, ons verhaal en onze boodschap.

De verkiezingsuitslag van 2018 was omwille van interne discussies dramatisch voor N-VA Ninove en we hadden heel snel voor een herbronning in de oppositie gekozen. De voorbije jaren heeft de nieuwe ploeg van N-VA Ninove met Karolien De Roose in de gemeenteraad, maar ook buiten de gemeenteraad keihard gewerkt.”

Karolien De Roose, gemeenteraadslid N-VA Ninove: “Tijdens de gemeenteraden heb ik steeds de voorstellen gesteund die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze stad en waar mogelijk ook zaken bijgestuurd. Bij die gemeenteraden merk je meer en meer dat de meerderheidspartijen elkaar het leven zuur maken. Meermaals heb ik het gebrek aan daadkracht van de Ninoofse Vivaldi-coalitie aangeklaagd. Deze coalitie is afgeleefd en verschillende gemeenteraadsleden van de meerderheid hebben de voorbije maanden het zinkende Vivaldi-schip verlaten.”

Steven Vanden Berghe: “Met N-VA Ninove, Karolien De Roose en een sterk team willen we een alternatief bieden voor de huidige meerderheid die zich zichtbaar naar het einde sleept. N-VA Ninove staat in 2024 garant voor:

Een vriendelijk en kordaat beleid waarbij aan nieuwkomers, maar ook aan verenigingen en bedrijven duidelijk wordt gemaakt dat Ninove een Vlaamse stad is;
Een gezond financieel beleid zonder verhogingen van de belastingen;
Investeringen die echt een meerwaarde zijn voor onze stad en geen nutteloze en dure prestigeprojecten;
Voldoende investeringen in de deelgemeenten en niet enkel in de binnenstad;
Een nette stad met strenge handhaving op sluikstorten;
Extra aandacht voor de zwakke weggebruiker, veilige fietsverbindingen naar de scholen en handhaving van de verkeersregels;
Blijvende extra investeringen in veiligheid en politie;
Meer groen en echte bomen in onze stad;
Bijzondere aandacht voor het Ninoofse erfgoed.

Karolien De Roose: “Ik voel me vereerd dat het afdelingsbestuur van N-VA Ninove mij zijn vertrouwen schenkt om in oktober 2024 de plaats van lijsttrekker in te vullen. Dat motiveert mij nog meer om mij op alle domeinen in te werken. Het is een nooit aflatende opdracht die veel tijd en moeite in beslag neemt, maar waarvoor ik mij met overgave zal blijven inzetten. Alles realiseren lukt niemand, zeer veel realiseren soms wel. En dat is mijn uiteindelijke doel.”