Openluchtfestival met ambachtenmarkt, lekker eten, muziek en dans

‘Cauter Country’ op zaterdag 24 juni in Landskouter

Noteer alvast, zaterdag 24 juni, Landskouter. Men kijkt al maanden uit naar het openluchtfestival dat georganiseerd wordt door Seizoenscafé Landskouter. Het recent vernieuwd bestuur met Filip Buckens, Heidi Deconinck, Christophe Steurbaut, Marjolein Vandersteene, Ulrik De Wachter, Kristof De Caluwé, Ellen Van Wambeke, Petra De Regge, Bert De Coene, Sigrid Van Steenberge en Marina Bovyn, heeft een pittig programma klaargestoomd. Er werd een vzw opgericht. Het bestuur heeft woorden van lof voor de ontslagnemende bestuursleden Claude en Natascha De Schepper – De Walsch en Guy en Krista Vekeman  – Bekaert voor hun bezieling, enthousiasme en inzet sinds de oprichting van de vereniging in 2016. Velen kijken uit naar de gloednieuwe editie van het populair openlucht festival in de pastorietuin en de Bakkerstraat. Het dorpsfeest zal alweer in de smaak vallen. ‘Landskouterser’ kan het niet. Iedereen is welkom. In Landskouter kan je volledig losgaan, uit de bol gaan, een stuk in uw kraag drinken als je daar zin in hebt. Lekker blijven hangen, om het met Margriet Hermans zomer hit te zeggen.
De feestelijkheden starten met een ambachtenmarkt, lokale ondernemers Piet De Kersgieter (Ovun) en De Keukentafel zorgen voor lekker eten en optredens van Pure 4 Fun (de coverband van Chris Mortier, sfeermaker van de bovenste plank) en mega goede DJ Lorenzo Secelle zorgen voor strepen muziek. Ambiance verzekerd op de dansvloer in de pastorietuin. Dansen onder de verlichte notelaar tot…Mooi toch! Feestbeesten mogen (graag zelfs) de benen losgooien. Het event kreeg de mooie naam ‘Cauter Country’, dat staat voor lokaal en landelijk Landskouter, dat mag je niet missen.
Vanaf 14 u kan je terecht op de ambachtenmark met houtdraaien, lepel-snijden, kaarsenmakers, keramiek, droogbloemen, decoratie, bio -restaurant, houtoven, sier-smid, ambachtelijk glas, glasjuwelen, kaas, restauratie lederwaren, chocolade creaties, imker, oesterzwamboerderij, wol en accessoires, spinster, vilten, schapenvacht, textiel, bijenwasproducten, kantklossen. Kom dat zien.
Programma
Voor wie het graag op een rijtje heeft.
14 – 20 u: Ambachtelijke markt en lokaal lekkers
18 u: Lekker eten in Bakkerstraat
20 u: Pure 4 Fun
22 u: Dansvloer en ambiance DJ Lorenzo in pastorietuin
Meehelpen?
De organisatoren zijn op zoek naar vrijwilligers voor het event (opbouw en afbraak, tenten, tafels, stoelen,…), bediening, afruimen. Zin om mee te helpen? Graag een mail naar vrijwilligers@seizoencafé.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).