Kiwanis Zottegem: Blue Bag Day wordt event voor jong en oud(er)

Serviceclub Kiwanis is intussen in Zottegem al meer dan 30 jaar actief en is vooral gekend door zijn jaarlijks wijnevent in februari en klassiek concert in oktober. Daarnaast is ook de kledinginzameling een vaste activiteit op het jaarprogramma van Kiwanis geworden. Voor het eerst omkaderd met randanimatie op de Zottegemse Markt, wordt deze zgn. Blue Bag Day ditmaal weliswaar een groter evenement voor jong en oud(er).

Komende zaterdag 17 juni vanaf 8u30 houden de leden van Kiwanis Zottegem voor de elfde keer een huis-aan-huisophaling van gebruikt textiel en afgedankte lederwaren. Daartoe werd in de voorbije dagen in alle zowat 12.000 brievenbussen in Zottegem opnieuw de gekende blauwe zak verspreid waarin kleding, schoenen en handtassen, lakens en dekens kunnen meegegeven worden. De inzameling gebeurt door leden en medewerkers die herkenbaar zullen zijn aan hun fluohesje met Kiwanislogo. Alle zakken zullen bijeengebracht worden op de Markt die voor de gelegenheid deels verkeersvrij zal gemaakt worden.

Ook mensen van buiten Zottegem kunnen er hun bijdrage aan de inzameling komen afleveren en hoe dan ook is iedereen, jong en oud(er), er welkom om te genieten van randactiviteiten die op het marktplein georganiseerd worden, en op die manier de sociale werking van Kiwanis Zottegem extra te steunen. Zo wordt er onder meer een heus kinderdorp voorzien waar kinderen tot 12 jaar, zowel uit als van buiten Zottegem, zich zullen kunnen uitleven op een springkasteel, aan een viskraam en/of met een voetbalspel. Voor een verfrissend drankje zal men terechtkunnen aan een van de bars en/of voor een spaghetti aan de pastafoodtruck van vzw De Bolster (die Kiwanis overigens heeft gesponsord). Radio M fm zal ondertussen een live uitzending verzorgen vanop de Markt.

De opbrengst van deze Blue Bag Day en van alle andere activiteiten van Kiwanis Zottegem is bestemd voor sociale projecten in de regio, in het bijzonder voor kinderen. Zo ging er in de afgelopen maanden onder meer financiële ondersteuning naar de aankoop van een AED-toestel voor het O.-L.-Vrouwcollege campus Bevegem, vzw Broes, vzw De Hoop, de organisatie van bijlessen Frans en wiskunde in het O.-L.-Vrouwcollege campus Centrum, de foodtruck van vzw De Bolster e.a. Wie een grote lading kleding kwijt wil, kan het hele jaar door Kiwanis Zottegem hieromtrent contacteren door middel van een e-mail naar kledij@kiwanis-zottegem.be.