Reuzengilde valt in Lier in de prijzen

Lier/Geraardsbergen. Gisteren trokken onze reuzendragers er op uit richting Lier. Niet voor een reuzenstoet, processie of ommegang, maar dit keer voor het Vlaams kampioenschap Pijndersproeven. In verschillende reuzenproeven namen verschillende reuzendragersverenigingen het tegen elkaar op. Zo was er een competitie biervaten gooien, bierbakken stapelen, tractorband tuimelen, reuzesjoelbak, reuze eendjesvissen, big bag-springen en natuurlijk ook het touwtrekken.

Dankzij de trainingen in touwtrekken onder begeleiding van een gewezen Belgisch Kampioen is de reuzengilde er in geslaagd om die beker alvast mee te nemen naar Geraardsbergen. Barmoeder Ilse was maar wat fier om de beker een plaatsje te kunnen geven in haar reuzencafé De Plage.

Met deze beker in gedachte zal de reuzengilde dubbel zo fier zijn om op 8 juli Geraardsbergen te vertegenwoordigen op de grote reuzenstoet in Wenduine.

‘Als jongste lid van het bestuur van de reuzengilde ben ik heel fier dat we met onze ploeg, met toch een aantal reuzendragers op proef de beker mogen meebrengen naar onze mooie stad’, aldus Stijn Janssens.