Gemeenteraad Zottegem: wissel Ann De Smet – Robin De Cubber

Nadat zij eerder al haar ontslag indiende bij het AZ Sint-Elisabeth Zottegem waar zij sinds 2004 werkzaam was als administratief medewerker (onthaal en opname), heeft Ann De Smet aan het eind van de zitting van maandagavond 19 juni ll. ook afscheid genomen van de Zottegemse gemeenteraad waarvan zij ruim tien jaar, sinds begin 2013, deel uitmaakte als lid van de CD&V-fractie. Daarnaast heeft zij als voorzitter van het vroegere Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA), samen met de vertegenwoordigers van vijf andere gemeenten, deze organisatie mee omgevormd tot het huidige ‘Wijkwerken’. Tijdens deze legislatuur was zij ook bestuurslid van ILvA en lid van de Politieraad van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem.

De reden van het ontslag van Ann De Smet (52, links op de foto) is van familiale aard. Samen met haar echtgenoot Jo Heylens die voor een nieuwe topfunctie bij Defensie op Europees niveau naar Den Haag trekt, verhuist zij eind juli mee naar Nederland. Tot dan is zij nog woonachtig in Sint-Goriks-Oudenhove, op Traveins vlakbij de grens met Strijpen, maar vermits zij door haar verhuis daarna niet meer in Zottegem gedomicilieerd zal zijn, kan zij ook niet meer op de CD&V-lijst kandideren bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 en oktober 2018 verzamelde zij respectievelijk 562 en 649 stemmen achter haar naam. Na het jaarlijkse zomerreces in juli en augustus zal het zitje van Ann De Smet in de gemeenteraad ingenomen worden door Robin De Cubber (29, rechts op de foto) uit Sint-Maria-Oudenhove, voorzitter van de Zottegemse CD&V-jongerenafdeling en lid van de nationale partijraad van CD&V.