Brevetten werden uitgereikt voor gemachtigd opzichter in Zwalm

Gisteren werden de brevetten uitgereikt aan de mensen die de opleiding hebben gevolgd van gemachtigd opzichter. Het gaat om een initiatief van de politiezone Brakel. De opleiding bestaat uit een tweeluik nl. een theoretische namiddag en een praktisch gedeelte vertelt inspecteur Roel Depraetere van de politiezone Brakel.

Er boden zich 24 personen aan die het theoretische gedeelte van de opleiding gemachtigd opzichter hebben gevolgd. Daar was ook Els ketelaere uit Nederzwalm bij. ‘Ik vind dergelijk initiatief belangrijk voor de veiligheid van onze kinderen.’

Burgemeester Bruno Tuybens en schepen Patrick Moreels mochten de brevetten uitreiken in St.-Maria-Latem.

De verdeling per gemeente was als volgt:

Horebeke 4
Brakel 8
Zwalm 8
Maarkedal 3
geen school 1
24