‘Muzikaal’ braderieweekend in Zottegems winkelcentrum

Op vrijdagnamiddag 23, zaterdag 24 en zondagnamiddag 25 juni gaat in het Zottegemse stadscentrum opnieuw de jaarlijkse zomerbraderie door. In plaats van vroeger de handelaarsvereniging Zottegem Winkelcentrum – deze vzw heeft haar werking on hold gezet en ook afstand gedaan van haar jaarlijkse subsidie uit de stadskas – heeft nu stad Zottegem de organisatie van deze braderiedriedaagse in handen genomen (n.v.d.r.: over de verzuurde verstandhouding tussen de verenigde handelaars en het stadsbestuur meer in een later NUUS-artikel).

Naast het gezellig kuieren en op zoek gaan naar koopjes in de verkeersvrije winkelstraten, omkaderde vzw Zottegem Winkelcentrum de laatste edities van de braderie voor de bezoekers ook telkens rond een bepaald thema: Zo werd bij de vorige drie edities voor randattracties gezorgd in het teken van urban jungle, circus en zee & strand. Ditmaal gaat het braderieweekend door onder het motto ‘Zottegem… daar zit muziek in’ en worden er in de winkelstraten op zaterdag en zondag muzikale liveoptredens aangekondigd. Wie dit wil, kan ook zijn hoofdtelefoon meebrengen en een muzikale wandeling afgewisseld met interessante Zottegemse weetjes maken. Hiervoor werd de muzikale wandeling van in 2013 vanonder het stof gehaald en in een hedendaags jasje gestoken. De fragmenten en het plannetje zijn vanaf het braderieweekend te vinden via www.zottegem.be/muzikalewandeling. De kids kunnen deelnemen aan een kinderzoektocht. De inschrijvingen gebeuren aan de stand van stad Zottegem (aan het stadhuis op de Markt). Elk kind dat op zoektocht gaat, krijgt alvast een muzikaal gadget mee naar huis.

SPAARKAARTENACTIE MET STEMPELS

Voor de bezoekers aan de braderie zijn er ook prijzen te winnen via een spaarkaartenactie. Toen dit in de gemeenteraad ter sprake kwam, vroeg raadslid Kurt De Loor aan schepen Brecht Cassiman om “over deze wedstrijd goed te communiceren” en daarmee verwees hij fijntjes naar de actie die gehouden werd tijdens de ‘Maand van de markt’ in de voorbije maand april. De schepen van middenstand had het toen over stempels die op een spaarkaart moesten verzameld worden, terwijl het een wedstrijd met invulkaarten betrof. Laat er nu geen discussie of verwarring over bestaan: bij de wedstrijd ter gelegenheid van deze zomerbraderie komen er wél stempels te pas.

Elke aankoop bij een deelnemende handelaar levert één stempel op. Wie drie stempels verzamelt, heeft een volle spaarkaart en kan deze inleveren bij de stand van stad Zottegem aan het stadhuis. Ter plekke krijgt men al een exclusieve draagtas cadeau en uit alle ingediende spaarkaarten zullen ook nog verschillende winnaars van aankoopbonnen ter waarde van 50 euro getrokken worden. Deze bonnen werden door de stad bij de deelnemende handelaars aangekocht met de opbrengst van het inschrijvingsgeld – afhankelijk van de grootte van hun verkoopstand – dat de handelaars nu volgens een nieuw braderiereglement moeten betalen om aan de braderie deel te nemen.

In een eerder persbericht kondigde schepen Brecht Cassiman ook aan dat er een afzonderlijke zgn. deelgemeentenmarkt zou ingericht worden waarop handelaars van buiten het centrum met een verkoopstand zouden kunnen postvatten, maar hiervan is nu geen sprake meer. Waarvan er in de berichtgeving vanuit de stad over dit braderiegebeuren ook geen sprake is maar wat wel opnieuw als extra attractie doorgaat, is het traditionele optreden van de plaatselijke turnkring Eikels Worden Bomen, op zaterdag vanaf 14 uur op het marktplein (in geval van slecht weer in de sportzaal Helios, Kazernestraat).