Kermis Windeke van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli 2023

Laat je onderdompelen in het feestplezier

Windeke Feest. De Windeekse Groenbuiken hopen dat het van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli een goede editie wordt van Kermis Windeke.  Het beloven drukke feestdagen te worden. Belangrijk is dat iedereen eens komt afgezakt en zich goed amuseert en dat de typische sfeer van Kermis Windeke behouden blijft. De Groenbuiken hebben er veel zin in. Het comité is al maanden bezig zijn met de organisatie van de kermis. Het vele werk resulteert in een ronduit aantrekkelijk programma met veel muziek, optocht Groenbuikreus (niet meer weg te denken), kermisattracties, spelersvoorstelling KVV Windeke, evenementen, party’s, Oldtimer Classic, optreden Willy Sommers, aperitiefconcert, dans, braderie, Tri Voci in concert, eten en drinken, plezier en ook belangrijk ontmoeting en verbinding. De Windeekse Groenbuiken willen je meesleuren in een resem feestactiviteiten. De Windeekse Groenbuiken zijn zoals de vorige edities de auteur van het kermisverhaal. Een verhaal met vele hoofdstukken waarvoor opnieuw heel wat inspiratie en creativiteit nodig is. Het is de ambitie dat de kermis één groot volksfeest blijft. Windeke in the picture.
De sfeer op Kermis Windeke is authentiek. Daarom zakt men vooral af naar Scheldewindeke. Zoiets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog niet op Kermis Windeke waren. Rasechte Windekenaars, doorwinterde fuifnummers en nachtraven smullen daarvan. Kermis Windeke torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance. De Groenbuiken garanderen een ontspannende zesdaagse. Wie Kermis Windeke bezoekt, weet dat er naast de optredens tal van pareltjes worden aangeboden. Waan je van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli in de zevende hemel. Er zijn veel redenen om u in het feestgedruis te storten.
De kermis wordt op vrijdag 30 juni om 17 u 30 geopend met de optocht van de Groenbuikreus en de Swalm River Jazz Band. De optocht start aan feestzaal ‘Open Veld’, Stationsstraat. Vanaf 18 u kan je in De Columbus smullen van homemade Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met nieuwe Hasselback patatjes.VV Windeke presenteert vanaf 19 u op het groot podium zijn spelers voor het seizoen 2023 – 2024. Nadien mag de Pokerface Partyband het publiek al opwarmen voor het optreden van Willy Sommers, dé publiekstrekker van Kermis Windeke 2023. De lieveling van het Vlaamse publiek wordt geruggensteund door een uitstekend orkest. DJ Christopher mag de eerste kermis dag afsluiten. Ambiance troef op zaterdag 1 juli in café Salamander. Vanaf 17 u 30 mag je er meebrullen en de beentjes losgooien. Op zondag 2 juli om 9 u start de tiende editie van de Windeekse Classic Tour. De kersverse bellenman Marc Van Gaver mag op zondag de kermis openen en het aperitiefconcert aankondigen. Vanaf 10 u 30 tot 12 u concerteert de fanfare Voor God en Vlaanderland. Om 12 u kan je aanschuiven aan de BBQ, georganiseerd door KVV Windeke. Verder op het zondagprogramma: The Mellvids Bigband, Sunday Chill @ Jeugdclub Pallieter, Mini TMD crew Toi, Moi et la Dance, The Midnight Gang en afterparty DJ Joris in café Salamander. Traditiegetrouw vindt op kermismaandag de zielmis voor overleden parochianen plaats. In de plaatselijke horeca kan je terecht voor gezellig kermisvertier. Samana verwacht je op dinsdag 4 juli om 14 u 30 in GC De Kluize voor het concert van Tri Voci. De editie 2023 van Kermis Windeke wordt op woensdag 5 juli afgesloten met een braderie vanaf 8 u tot 12 u. Breng een bezoek aan de aperitiefstand van de Windeekse Groenbuiken. Je kan hen steunen, want zo’n programma op poten zetten kost een massa euro’s. De kids gaan zich kunnen uitleven op de kermisattracties, de molens zijn open op vrijdag (17 u), zaterdag (16 u), zondag (11 u), maandag (15 u 30), woensdag (10 u). Waar vinden muziekliefhebbers, Bourgondiërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg mensen elkaar? Op Kermis Windeke natuurlijk.
Hoe het begon
Het kermiscomité de ‘Windeekse Groenbuiken’ werd in augustus 2007 boven de doopvont gehouden. Het was daarvoor muisstil op ‘t Marktplein van Scheldwindeke. Filip Michiels (de geestelijke vader van de new look Kermis Windeke), Ruben De Gusseme en Pieter Jan Suerinck besloten een kermiscomité op te richten. Ze staken de koppen bij elkaar en nodigden de Windeekse verenigingen – samen met enkele enthousiastelingen – uit om werk te maken van een kermiscomité voor Scheldewindeke. Op de eerste editie in juli 2008 konden de Windeekse Groenbuiken al een heel gevarieerd programma presenteren. De eerste editie en de daaropvolgende werden een mooi succes. De mensen genieten om nog eens samen te komen. De Groenbuiken nodigen je van harte uit. Het aanbod van de feesten is mooi en we vinden dat we dat eens sterk in de kijker mogen zetten. Laat je van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli in Scheldewindeke onderdompelen in zes dagen feestplezier. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).