Wandel mee aan zee en steun ‘Stappen naar een droom’

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kon / kunt u uitgebreid lezen over het ‘Stappen naar een droom’-project waarmee Astrid Campens uit Zottegem de nodige fondsen wil bijeenhalen voor de aankoop van een staprobot – kostprijs zo’n 130.000 euro – die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om o.a. patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Naast nog andere acties die al lopen (verkoop van snoepzakken en spaarpotactie bij verschillende handelaars, tombola) willen Astrid Campens en haar wandelmaatjes Dorien Reygaert en Dieter Blomme ook graag op 11 augustus de Dodentocht ten einde stappen of wandelen. Als training voor die sportieve onderneming én tegelijk als fundraising voor ‘Stappen naar een droom’ stappen zij komende zondag 2 juli langs de hele kustlijn van Knokke naar De Panne (ca. 65 km) en zij zouden het leuk vinden dat sympathisanten samen met familie en/of vrienden (een stukje) met hen zouden meestappen en hiervoor een vrije bijdrage donoren ten voordele van ‘Stappen naar een droom’.

Voor wie wil aansluiten voor een korte of langere wandeling aan zee (afstand naar eigen keuze en vermogen), zijn er vier mogelijke vertrekpunten:

  • instap 1: om 7u30 /startpunt 0 km / wandelknooppunt 24 / Lippenslaan 101 (slagerij Van Dijcke) in Knokke.
  • instap 2: om 10u30 / na 15 km / wandelknooppunt 44 / Wenduinsesteenweg 15 (Bistro Zee Zee) in Blankenberge (na overzet).
  • instap 3: om 14u15 / na 32,5 km / wandelknooppunt 64 / Zeedijk, ter hoogte van overzet en Noordzeeaquarium, in Oostende.
  • instap 4: om 18u15: na 52,5 km / wandelknooppunt 85 / Paul Orbanpromenade, staketsel, in Nieuwpoort (na overzet).

Na de eigen wandeling is het mogelijk met de tram (of een andere vervoersregeling) naar het startpunt terug te keren. Aangeraden wordt tegen honger en dorst in een rugzak enige spijs en drank mee te nemen want onderweg zijn er geen bevoorradingsmomenten voorzien. Ook wordt gevraagd om minstens 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn op het gekozen vertrekpunt. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/DeSLYKVLay1NLGp48. Voor het groepje dat de grootste bijdrage voor het project stort, wacht een gezonde ‘Marktprijs’. Voor meer inlichtingen kan men terecht bij Astrid Campens in de Pralfino-winkel aan de Stationsstraat 24 in Zottegem of telefonisch via 0474 955 977.