Eigenaars van zonevreemde woningen gaan in het verzet in Brakel

In de kerk van Nederbrakel had vrijdagavond een  druk bijgewoonde infovergadering plaats over het ruimtelijk uitvoeringsplan(RUP) en meer bepaald over woningen in kwetsbaar gebied. Eigenaars van 23 woningen over gans  Brakel maken zich zorgen. Met een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) probeert de gemeente zoveel mogelijk zonevreemde woningen te regulariseren. Maar voor 23 van de 90 woningen zou dat niet lukken, onder meer omdat ze in een kwetsbaar natuurgebied liggen.  Het gaat om woningen in categorie 6.

Op de infovergadering kwam aan bod dat mensen ervan geschrokken zijn ineens in een zonevreemd gebied wonen. “Onze woning staat hier meer dan 100 jaar – we wonen er zelf 40 jaar en ineens komt men zeggen dat men in een zonevreemde locatie woont.”

Bewoner Bert Geerinckx (Zegelsem) sprak zich uit om in groep een bezwaarschrift in te dienen tegen de plannen van de Vlaamse regering. “Hierbij moeten we elkaars situatie bekijken – groeperen en een gezamenlijk standpunt indienen of een bezwaarschrift dat onderbouwd is.”

Volgens SOLVA is er nog geen probleem voor de woningen in de categorie 6 maar wat brengt de toekomst als men meer gaat verstrengen.  Direct is er nog geen bedreiging besluit schepen Peter Vanderstuyf en mogen de woningen nog overgaan op een volgende generatie en mag er nog gerenoveerd worden. Afwachten wat de toekomst brengt!