Tien jaar toeristisch infopunt Munte: “Dankzij het team van enthousiaste vrijwilligers”

In 2013 opende het toeristisch infopunt Munte voor het eerst de deuren. Tien jaar later geeft het lokaal bestuur Merelbeke op zondag 2 juli een groot feest. In en rond de voormalige pastorie op het dorpsplein is er in de namiddag van alles te beleven van streekproductenmarkt tot huifkar rit en kunstwandeling. 

 Steeds meer toeristen zijn op zoek naar natuurbeleving en dat merken ze ook in Munte. Jaarlijks lokt het toeristisch infopunt meer dan 4.500 bezoekers. “Dat succes hebben we te danken aan het uitgebreid aanbod en het team van enthousiaste vrijwilligers. Het is een extra stimulans om als lokaal bestuur te blijven investeren in onze toeristische troeven”, zegt schepen van Toerisme Daisy Poriau.

In 2013 kreeg de oude pastorie een grondige opknapbeurt en kreeg het de nieuwe bestemming als toeristisch infopunt. Het pand biedt een expositieruimte aan voor kunstenaars. Even verderop opende recent ook de gerestaureerde Sint-Martinuskerk in Schelderode de deuren. Deze kan je huren als vergader- of eventlocatie. Daarnaast zet het lokaal bestuur Merelbeke in op fiets- en wandelroutes. Zo breidt het trage wegennetwerk verder uit en kan je vanaf 1 juli het derde verhaal ontdekken van de interactieve wandelroute De Merelbekkers in de Makegemse bossen.

Feest mee op zondag 2 juli 

Iedereen is welkom op zondag 2 juli van 13.30 tot 17.30 uur in de pastorie, Munteplein 6. Meer informatie en het volledige programma vind je via www.merelbeke.be/10-jaar-infopunt-Munte.