9-tal Zottegemse speelstraten twee maanden verkeersvrij

Opnieuw mogen, van gisteren zaterdag 1 juli tot en met donderdag 31 augustus, een aantal straten in Zottegem naar aanleiding van de zomervakantie op vraag van buurtbewoners (en op eigen verantwoordelijkheid bij gebeurlijke ongevallen) als zgn. speelstraat ingericht worden. Deze straten worden dan iedere dag van 10 tot 20 uur afgesloten voor het verkeer en voorbehouden voor spelende kinderen. Alleen wie in de straat woont of er een garage heeft, alsook fietsers en prioritaire voertuigen mogen tijdens die tijdsspanne in de straat rijden, weliswaar stapvoets en mits voorrang te verlenen aan de spelende kinderen.

In de volgende straten (of een deel ervan) zullen automobilisten daarmee rekening moeten houden:

  • in de wijk Bijloke: in de Goudenregenstraat en in de Abeelstraat, F. Van De Meulebrouckestraat en Iepenstraat.
  • in Strijpen: in de Beislovenstraat alsook in de Grote Lage en Omer Wattezstraat.
  • in Velzeke: in de Kernemelkstraat en Blarenhoek.

De inrichting als speelstraat wordt naar het verkeer toe gesignaleerd door middel van nadars met de nodige verkeersborden die door de straatverantwoordelijke telkens bij aanvang aan de ingang(en) van de straat (moeten) geplaatst en na afloop weggenomen worden.